Illetve már ma sem, olvashatjuk a honlapjukon (a forrást érdemes megnézni, Kiss János szerkesztette Microsoft Word segítségével, hajnali kettőkor):
2012. február 3-án 06:00 órakor leállt a Malév
Az Igazgatóság döntése alapján a kár minimalizálása érdekében elrendeli a magyar nemzeti légitársaság üzemszerű működésének beszüntetését. Ennek értelmében február 3-án 06:00 órától, 66 évnyi csaknem folyamatos működés után, nem szállnak fel Malév repülőgépek.
Egyrészt nem hiszem, hogy nagyon kellene aggódni: napokon belül idejön majd valamelyik légitársaság elnöke, lecsap az asztalra egy nevetséges összeget, aztán beolvasztja vagy megveszi az egész csoportot.
Másrészt azt gondolom, hogy ilyet csak ebben az országban, csak ezzel az országgal lehet megtenni. Hogy az egyébként számunkra fontos légitársaságot, amely 66 éve zakatol, hagyjuk többször is elvinni, kiforgatni, feldúlni és a végén lenyeljük, hogy idedobják, mint ahogyan a lerágott csontot szokták a kutyáknak. Nevetséges és egyben elszomorító is.
Végre egy klassz hír, via :
2014-től a papíralapú jegy- és bérletfajtákat elektronikus díjfizetési mód válthatja fel, valamint részben új jegyrendszer léphet életbe, melynek legfőbb elemei a tervek szerint az időalapú jegy, a napi költési maximum, illetve az utólagos fizetés (pay-as-you-go) lehetősége érintés nélküli bankkártyával, áll a Budapesti Közlekedési Központ előterjesztésében, amelyet szerdán tárgyal a fővárosi közgyűlés. A rendszer fokozatos kiépítése több évig tart és 15 milliárd forintba kerül.
Reméljük nem fogják elbaltázni a dolgot. Van egy elképzelésem, hogy ha két hónapra elküldenék az összes ellenőrt és trollt, akkor az idő megnövekedett bliccelésből származó bevételkiesésből és az elküldött dolgozók béréből ki lehetne építeni az egész rendszert, ami aztán nagyjából két hónap alatt többszörösét termelné vissza. Persze, én nem értek hozzá, csak elképzelem, hogy ha Londonban, Párizsban, az Egyesült Államok végtelen városában és ki tudja még hol sikerült megoldani, és a rendszer működik, akkor annyira nem rossz út ez.
Aztán majd nem lesz belőle semmi, és marad a bliccelő tömeg. Már ha egyáltalán lesz BKV.
Van most egy ilyen, hogy , amely nagyvonalakban arról szól, hogy nem épülhet 300 négyzetméternél nagyobb bevásárlóközpont, illetve nem is lehet a már meglévőket bővíteni, kivéve ha a nemzetgazdasági miniszter külön engedélyt ad erre.
Hogy jók-e a plázák az átlagembernek?
Sokszor kifejtettem már a véleményem ezzel kapcsolatban: ritka az olyan nap, amikor este hat előtt hagyom el az irodát. Nekem ezzel semmi problémám nincsen, pontosan azért, mert ha bemegyek valamelyik útba eső plázába, ahová mostanában már valamilyen nagyobb bevásárlóüzlet (TESCO, InterSPAR stb.) is épül, akkor este kilencig kényelmesen el tudok intézni mindent. Van olyan hely, ahol még posta is van. Tudok kajálni, sok helyen nélkül is. Szóval igen, a plázák jók az átlagembernek.
Hogy jók-e a plázák a kiskereskedőknek?
Minden bizonnyal nem. Túlságosan magas a bérleti költség, és egyébként is, tönkreteszik Béla Bá péksütödéjét és a hasonlókat. Azonban teljesen őszintén: ti láttok még valamerre picike, megjegyzésre méltó üzleteket? Én sokat járom a várost ilyeneket keresve, és szoktam is találni, de ismerjük be, emiatt vagy sem: kiveszőben vannak. Amikor idén jártunk, azt vettem észre, hogy a város semmivel sem másabb ilyen tekintetben mint Budapest. Az Aranybika étterem kivételével ugyanúgy Rossman, Match, TESCO és ki tudja milyen üzletek vannak még. Egyszóval ilyen tekintetben a plázák nem menők.
Az egész plázastop viszont pofátlanul arra megy ki, hogy azt a bizonyos minisztert kelljen jól megfizetni, és akkor lesznek plázák. Tudom én, hogy a plázák a csúnya és gonosz külföldi emberek kezében vannak, akik elviszik az aranyunkat, ettől függetlenül ebben a formában ennek az egésznek semmi értelme.
Ezt a mondatot mondjuk nagyjából három-négy éve hallgatom, és valóban, minden évben cudarabb egy picit, de eddig szerencsére annyira nem volt érezhető.
Olvasom-látom-hallom a híreket, és igazából néha tényleg megnézem, hogy most a Hírcsárdát olvasom-e vagy mondjuk az indexet. Megszűnik az eva, emelkednek az adók és a járulékok, hamburgeradó, ingatlanadó, de ami a legjobb: közösségi közlekedési adó.
Nem szeretem általában a de rossz helyen élünk szöveget elővenni, mivel én kifejezetten szeretek Magyarországon élni, de azt nem mondom, hogy elégedett vagyok, amikor hó végén ránézek a bérjegyzékemre, és látom, hogy a fizetésem egy jelentősebb része mikre megy el. Nagyon kíváncsi vagyok például, hogy ha elérek odáig, lesz-e egyáltalán nyugdíjam, és ha igen, akkor mennyi.
Arról nem is beszélve, hogy a háromszáz-egynéhány forintos euró váltó is kicsit kiakasztó, és hosszútávon nem igazán sok jót sejtet.
Ilyen viszonyok mellett pedig egy féléves időtávon belül is nehéz gondolkodni, nem hogy mondjuk tíz-húszévesben, lakáshitellel például.
Mint azt bizonyára ti is tudjátok, csütörtöktől a 25%-nál kisebb gyümölcstartalmú és deciliterenként 8 grammnál több cukrot tartalmazó üdítőkért literenként öt; az olyan energiaitalokért, amelyekben a koffein deciliterenként több mint tíz milligramm, literenként 250; a sütemények esetében 10 dekagrammonként 4 dekagrammnál több cukor jelenlétekor kilogrammonként 100 valamint a sós dolgoknál szintén 10 dekagrammonként 1 grammnál több sót tartalmazó termékek esetében kilogrammonként 200 forint különadó fizetendő.
Ezután a kissé hosszúra nyúlt mondat után úgy érzem magam, mintha felvettem volna egy sárga kártyát a Monopoly-ban, és gondolkodnék, mit lehetne csinálni.
Valójában ha megnézzük arányaiban a dolgot, egyáltalán nem idegesítő jelenség ez: picit fizetünk többet, az állam pedig egy viszonylag nagyobb mennyiségű összeghez jut, amit minden bizonnyal hasznos dolgokra költ. (Irónia.) A problémát én abban látom, hogy sok gyártó majd cukor és só helyett inkább egyéb olyan adalékokkal fogja megoldani a termék előállítását, amelyek nem adókötelesek. Ezt máskülönben az egyik energiaital-gyártó már meg is tette a koffeinne – persze nem feltétlen rossz dolog ez sem.
Az értékesítők és azok, akiknek ezzel plusz adminisztratív munkájuk lesz, valószínűleg nem örülnek a dolognak, különösen, hogy őket adott esetben rosszul is érintheti az árucikkek drágulása.
Én jelenleg nem tudom, lesz-e ebből bármi hátrányunk vagy előnyünk, mindenesetre vicces, hogy már egy zacskó csipsz után is adózunk. És nem csak általánosságban.
Reggel találkoztam The Hedgehog kollégával, nekem ő mondotta a viszonylag rossz hírt, miszerint Steve Jobs levélben mondott le az Apple vezetéséről, és a továbbiakban mint az elnökség vezetője (avagy nem tudom hogyan lehet szebben fordítani a Chariman of the Board kifejezést). Biztosan nem volt könnyű meghoznia a döntést, és sajnos sejthető, hogy emögött súlyos, ha nem a legsúlyosabb egészségügyi állapotban történő változás áll, noha fölösleges találgatásokba bocsátkozni. Jobs 1997 óta az Apple vezérigazgatója, és noha sok dolgot lehet róla elmondani, azt nem, hogy ne vezette volna sikeresen a céget. Helyét Tim Cook veszi át.
A rossz hír az egészben az, hogy kicsit veszélyes pozícióba került így az Apple. Persze a termékek sikerességéről javarészt Jonathan Ive gondoskodik, és Tim Cook sem éppen rossz vezető, ettől függetlenül az emberekben az évek során kialakult, hogy az Apple Jobs miatt jó, és noha hiába lesznek jók Jobs után is, a közönségnek egyszerűen nem fog tetszeni. Erre pedig már volt példa.
Kíváncsi vagyok, hogyan lesz a folytatás, Jobsot pedig személy szerint sajnálom, rossz lehet lemondani az álmaidról és egy tökéletes munkahelyről. Még rosszabb lehet a tudat, hogy meg vannak számlálva a napjaid.
Helyszíni tudósítónk Gigi jelentette Londonból, ahol éppen a Misfits következő évadját forgatják, hogy a Kelly-nek a következő évadban barna haja lesz, mint azt a kép is mutatja:
Egyébként így meglepően jobban néz ki. Gigi azt is elmondta, hogy nagyon közvetlen volt, még közös fotót is csinálhattak vele.
Az évadot epekedve várjuk, addig is itt meg virítson a főcím, ami ügye kifejezhetetlenül jó:
Remélem mindenki ismeri Simon macskáját, ami a mai naptól szerény kis hazánk szerény kis nyelvén is elérhető, erről árulkodnak a város különböző pontjain található bizonyítékok:
A könyv amúgy viccesen olcsón, 2 390 magyar forintokért előrendelhető.
Mazsoláztam a hírekből ráérő félórámban vacsora közben (ráérő félórám renget van egyebként mostanában, például ebéd és vacsora közben, illetve lefekvés előtt a fürdőszobában, amikor olyan dolgokat végzek, amelyet csak nagy királyok is egyedül és ülve és szóval értitek). Mutatom mik vannak, amik számomra is érdekesek:
Román–magyar vegyesvállalat alakult áprilisban Aradon a magyar határ menti romániai ivóvíz kitermelésére. Ez az első cég, amelyik élni fog a határon átívelő vízátvezetés lehetőségével, a 2012 végére kétmilliárd forintért megépülő vezetékrendszeren évi nyolcmillió köbméter tiszta vizet hoz Romániából Békés és Csongrád megyébe. Ennyivel az unió által elvárt tisztaságúra hígítják a magyar vizet.
Emlékszem, néhány évvel, illetve hülye vagyok, nagyon sok évvel (tíz-tizenkét éve) voltam Erdélyben, és egy dolgot nagyon a fejünkbe véstek: soha ne igyunk csapvizet, mert vagy tele van a szervezetnek kevésbé optimális többletinformációkkal (például arzénnel), vagy egyszerűen annyi számunkra idegen anyag van benne, hogy garantált hasmenés vár ránk, esetleg rosszabb. Ehhez képest most azt olvasom, hogy hatszor olcsóbb ivóvizet hoznak Erdélyből, hát oké.
Aztán:
Meghalt egy kábítószerkereskedő, nem sokkal azután, hogy elfogták Debrecenben. Előtte úgy menekült el, hogy kimászott egy bérház harmadik emeletéről. Ez még 2007-ben történt, most a dílert elfogó rendőrök ellen az ügyészség megszüntette az eljárást. A családja viszont pótmagánvádat indított, mert szerintük azokba a sérülésekbe halt bele, amelyeket az elfogásakor szerzett.
Biztos velem van a probléma, de én ezt úgy látom, hogy eggyel kevesebb lecsúszott drogos, aki többedszerre esik vissza, és ahelyett hogy az adófizetők pénzén tartanák el a börtönben (ejnye no!), megoldja egy tucat ember problémáját. Nyilván ez szélsőséges hülyeség, amit írtam, nem is teljesen gondolom így, amit viszont nem értek, hogy az intézkedő rendőröket miért veszik elő folyton. Tudom-tudom, vannak ott is kivételek.
Aztán ott van ez a másik sztori, hogy vissza akarnak hívni szolgálatba több tucat rendőrt és tűzöltót, mondván az mégsem járja, hogy az állam majd fizeti a kemény nyugdíjat, ép és egészséges embereknek. Ezzel egyet is lehet érteni, meg nem is, az viszont biztos, hogy rettenetesen kommunikálják le ezt az egészet. Ha úgy állnának elő, hogy most egy nehezebb időszakot élünk, és esetleg szükség van olyan emberek segítségére, akikre eredetileg nem számítottak már. Erre is menne a hiszti, csak talán kevésbé érezné magát sértettnek az a több tudja mennyi emberke, akik például húszévnyi szolgálat, és nem igazán kimagasló fizetés után most egy flegma hát minek tartsuk el ezeket az embereket mondattal kerülnek a ringbe, újra. És igen, ha húsz évig fánkot evett, míg az asztalon pihentetett lába mellett álló tévét bámulta, akkor hát oké, ne panaszkodjék, de azért nem hiszem hogy ez így menne, és például azt sem hiszem, hogy bármilyen munkakört össze lehetne téveszteni egy tűzöltóéval, aki a saját életét kockáztatja nem a legmagasabb bérben való honorálással azért, hogy neked esetleg ne égjen porrá mindened. De mondom, máshogy gondolkodunk erről, ez természetes.
Volt még több hasonló is, de hát mikor nincs.
Főbb híreink következnek.
Több száz (több ezer?) diák érettségizett ma, nagy többségüket magasról nem érdekeljük, azonban és reméljük hogy a legjobban tud majd teljesíteni, drukkoljunk hát nekik! Hovatovább, én simán beülnék érettségizni, lehet ha lesz időm (nincs) ki is töltöm a lapokat kíváncsiságból, kivéve persze a matekot.
A másik hír, természetesen, amitől egész nap hangos a média, hogy Oszáma bin Ládent ma amerikai erők végleg likvidálták (a nevét egyébként legjobb tudomásom szerint Oszáma bin Ládennek írjuk magyarszkiul, továbbá helyesen Katalin hercegné, nem hercegnő, és tudom, hogy mi nem foglalkozunk ezekkel, de na). Most én nem mennék bele, hogy ez miért jó meg miért nem, amit igazából ki akarok hozni, hogy durva, amikor egy ember halálát úgy ünneplik, mint korábban két ember házasságát.
Ezt a videót viszont azért mutatnám, mert imádom, hogy Obama egyszerűen gyönyörűen beszél angolul, hallgassátok meg ezt a videót, minden betűjét tisztán érteni. Szerintem ez is hozzájárult a sikeréhez, hogy olyanok is megértik mondandóját, akik adott esetben nem anyanyelvi szinten beszélik a nyelvet. És Ámérikában lehetnek páran így. Meg aztán, ez közvetve kicsit olyan is, hogy az utca népéhez beszél.
Az megint más kérdés, hogy ezzel a választásokat el is rendeztük.
Ezt a mondatot viszont zárszónak:
Tonight we are once again reminded that America can do whatever we set our mind to.
Szokás szerint földalattiztam ma, a Kodály Körönd megállóban épp öt ember cserélt egy izzót. Persze az izzók már csak ilyen szívatós dolgok, tudom, nekem is van egy-két olyan lámpám amely előtt naponta kétszer imádkozom, nehogy kiégjen az izzó, mert akkor három csavarhúzó, két orvosi szike, egy lézeres mérőeszköz és némi jószerencse, valamint három-négy deciliter tömény alkohol kell a folyamathoz. Na de, egyszerű munkásember állt a létrán, szette ki az izzót, és közben mondotta három másik kollégájának, és egy nagyon komolyan néző öltönyös úriembernek, aki komolyságát a kezében tartott mappával is hangsúlyozta, amin az arra felcsíptetett lapra hevesen jegyzetelt. A mondandója az volt, hogy ezeket időnként ki kell pucolni, mondjuk legalább kétévente (ebből a mondatból levontam a következtetést hogy az 1995-ös felújítás óta azok a halovány sárga fényt biztosító berendezések az életben nem voltak megtisztítva), különben hajlamosak arra, hogy egy szikra által a nem vártnál kicsit erősebb fényt generáljanak.
Eközben megérkezett a szerelvény és mentem is tovább. Azonban, ugye az ember ha megy, akkor jön is, jobb esetben, és nekem jobb volt, mert jöttem. A földalattit vezető néni viszont többször is mondogatta (persze csak magyarul, a turisták, akikből pedig mindig találni a járaton, szóval ők csak néztek, hogy he), hogy csak az Oktogonig megyünk, onnan pótlóbusz. Lesétáltam a maradék két megállót, a Vörösmarty utcai megállóból enyhe füst szivárgott felfelé, és igen büdös vezetékszag, a Kodály Köröndnél pedig tűzoltók és rendőrök is tevékenykedtek, szintén elég büdös volt és kis füst is.
A két – egymástól valószínűleg teljesen független – esemény között az összefüggést mindenki állítsa fel magának. (Az összefüggést!)
Tegnap akartunk sétálni egy jót az Andrássy úton, ezt a hatalmas szélviharon túl még egy cirka negyvenezres tüntetés is megakadályozta:
Nem tudom pontosan kik és miért tüntettek, nagyjából igen, de hülyeségeket meg nem akarok mondani. Az egésszel kapcsolatosan két megjegyzésem van: az egyik, hogy mikor sétáltunk le a földalatti-megállóba, a tüntetők ránk néztek úgy, mintha valami démonok lettünk volna, egyszerre több tucat ember fújta a sípját felénk, és az egésznek olyan érzése volt, mintha ránk haragudnának. Aztán nekem furcsa volt, hogy kicsit klub-jellege volt az egésznek, amit csak megerősített az, hogy hazafelé jövet több zsáknyi szemét volt szétszórva az utakon, köztük McDonald's-os csomagolások, amik gondolom egy tüntetés elengedhetetlen elemét képezik.
A másik véglet pedig, hogy tegnap szinte sehol nem lehetett látni információkat a tüntetésről, de főcímben, főhírben különösen nem.
Biztos hallottátok a hírt, miszerint egy elszabadult vadállat kutya megtámadott egy szerencsétlen iskolát elhagyó kislányt.
Nekem ezzel kapcsolatban két észrevételem van: egyrészt egy olyan kislány mért járkál úgy általában egyedül, másrészt mért megy ki tanítási időben az iskola területéről?
A másik pedig szokás szerint a vérszomjas fenevadra vonatkozik. Mert ugye ilyenkor szereti mindenki elővenni a szerencsétlen kutyát, mintha az tehetne bármiről is. Ha egy jó körülmények között tartott kutya elszökik otthonról, nem fog megtámadni senkit (biztos előfordulhat ilyen, de nagyon ritkán). Ideje lenne már észrevenni, hogy ha a kutyát láncra verve tartják, néha adnak neki enni meg inni, ne adj isten még jól el is verik, akkor az a kutya előbb vagy utóbb meglóg, és előfordulnak ilyen balesetek.
Azt kellene ellenőrizni valahogy (tudom, ez lehetetlen), hogy az, akihez az állat kerül, valóban alkalmas-e arra, hogy állatot tartson, valamint meg tudja-e teremteni az állatnak megfelelő környezetet.
Most , hogy már két Michelin-csillagos éttermünk is van: a tavaly csillagot kapott Costes után már az Onyx étterem is megkapta a rangos elismerést.
Nagyon fontos dolog ez, többek között azért is, mert ha így folytatjuk, szép lassan hazánk méltó lesz a magyar konyhához, és ha külföldön valahol azt mondják hogy Budapest, akkor első körben például a jó éttermek jutnak majd az emberek eszébe.
Remélem, hogy jövőre is sikerül összeszedni legalább egy csillagot!
Az idei gála eredményei, azokat emelem ki, amiket láttam is:
Film
Megnyert jelölések
legjobb rendező, legjobb férfi főszereplő, legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb film
legjobb fényképezés, legjobb vizuális effektek, legjobb hangkeverés, legjobb hangvágás
legjobb vágás, legjobb filmzene, legjobb adaptált forgatókönyv
legjobb művészeti rendezés, legjobb jelmez
legjobb animációs film, legjobb betétdal
legjobb női főszereplő
A Fekete hattyút tegnap láttam, majd írok róla.
Én elégedett vagyok, olyan filmeket értékeltek amik nekem is nagyon tetszettek, bár a
jól mutatott volna a listán, de hát ez van.
Az én szerény kis világképemben az oszkárt nem kell olyan komolyan venni: plusz egy a sok lehetséges elismerés közül, amit egy film megkaphat – nem lesz tőle kevesebb az, amelyik nem nyer, maximum több, amelyik mégis.
Ezt most olvastam:
Megszűnhet önálló intézményként működni a József Attila Színház, amelynek társulatát feloszlatják; a teátrum dolgozóival csütörtökön Méhes László igazgató ismertette Csomós Miklós főpolgármester-helyettes erről szóló levelét.
Nem mondom hogy hetente jártam a József Attila Színházba, sőt még havonta sem, de ettől függetlenül sokszor voltam ott ahhoz, hogy ne érdekeljen az esetleges megszüntetése. Azt pedig kicsit undorítónak tartom, hogy hasznosítási pályázatot ír ki az önkormányzat az épületre. Ráadásul a József Attila Színházban nem is voltak olyan húzósak az árak, azt hiszem öt-hatszáz forintért már viszonylag jó helyeken lehetett csücsülni, ami biztos sokakat csábított be. És arra is emlékszem, hogy mikor legutoljára voltunk, két héttel előadás előtt kellett jegyet venni, mert teltház volt minden darabra.
Durva, ma két villamos is gázolt. Délelőtt a Szarvas csárda téren az 50-es villamos ütött el valakit, nem élte túl, nem sokkal később, délután pedig a 14-es villamos okozta valaki halálát a Lehel tér és a Róbert Károly körút sarkán.
Metrós gázolás sem igazán sok van, talán három-négy évente (legalábbis amit olvasni-hallani, vagy mondjuk , persze csak mint szemlélő), de villamosról annyira nem hallottam, pláne nem rögtön kettőről egy nap.
Mondjuk az érdekelne, hogy baleset volt vagy szándékos.
Most olvasom a , amit mutatott, miszerint:
A Cinema City felvásárolta a kelet-európai Palace Cinemas céget, ezzel a Cinema City Európa 3. legnagyobb moziüzemeltetője lett.
A dolog akkor tűnt fel, mikor este a Palace-nál nézegettem a műsort, és a jegyvásárláskor a Cinema City rendszere jelent meg. Noha a , tény, hogy a mozizás náluk inkább megy valami kulturált szórakozás kategóriájú eseménybe, még ha nem is VIP-terembe sétál az ember. Elegáns egyenruhába bújt jegyszedők, akik mosolyognak és kedvesek; ízléses belső kialakítás, kényelmes fotelek a várakozásra; jó minőségű székek a termekben, igényes vetítés és így tovább. A Palace-ban mindig azt éreztem, hogy tahóként kezelik az embert, kényelmetlenek a székek, bunkók a dolgozók és még lehetne sorolni. Arról a nyomorult, hibásan vágott logóról minden film elején már nem is beszélve.
Mondjuk azért a Cinema City meg csinálhatna egy normális weboldalt, így 2011 derekán.
Gyakorlatilag az egész ország a tegnap esti, West Balkán nevezetű budapesti szórakozóhely mellett történt eseményektől hangos.
Amit a hírekből és innen-onnan biztosan tudni lehet: három fiatal, középiskolás lány életét vesztette, miután tömeg és pánik alakult ki az egyébként működési engedély szerint 300, gyakorlatilag pedig 1 600 fő befogadására alkalmas szórakozóhelyen, ahol máskülönben csak az eladott belépők száma 2 800 körül volt. Ezek a tények, lehet őket látni, olvasni és hallgatni a médiában.
Ehhez azonban még jön a másik oldal. Többen azt állítják ugyanis, hogy a pánik közel nem a tömeg miatt alakult ki, hanem azt egy késelés okozta, melynek többen szemtanúi voltak, ezt ráadásul twitteren, fórumon és egyéb helyeken hangoztatják. Ennek az oldalnak a pikantériája, hogy néhány olyan twitter-fiók, melynek üzenetei közt tegnap éjszaka hasonlókat lehetett olvasni, reggelre felfüggesztetté vált. Illetve, az onlájn közvetítések nagyon nagy többsége is teljesen hirtelen változtatta meg a késelést arra, hogy egyelőre nem tudni, de úgy néz ki nem is történt ilyen. Mostanra pedig nagyon mélyre kell lapozni, hogy a késelésről bármi találjunk.
A tények
Sokan voltak a West Balkánban, ez egyértelmű. Valószínűleg az üzemeltetők elő lesznek véve, kapnak néhány évet, és egy elég komoly pénzbírságot, a West Balkán meg eltűnik a süllyesztőben, hogy később más néven üzemeljen tovább – nem ez lenne az első ilyen sztori.
Azt is vehetjük ténynek, hogy késelés elő szokott fordulni. Sajnos a Nyugati Pályaudvar környéke sem az a biztonságos hely, ahol este tizenegy után szívesen mászkál az ember. Lehet tagadni az ellenkezőjét, egyéni vélemény, én a pályaudvar százméteres körzetében lakom, és bizony este tizenegy után inkább kerülöm, beszarinak tartanak vagy sem.
Az is tény, hogy a tömegben nem alakul ki csak úgy pánik. Ehhez valami kell, még ha csak az is, hogy valaki elkiáltja magát késelés, és valójában nem történik semmi. Persze a tömeg rendkívül nehezen elviselhető, ezt fölösleges firtatni, de azért ilyen jellegű pánik minden ok nélkül nem alakul ki, én legalábbis így gondolom.
Az is tény tehát, hogy valami történt.
Amik kérdésesek
Rengeteg ilyen dolog van. Engem például érdekel, hogy miért csak három emberrel történt az, ami. Ne értsen félre senki, ez így is rettenetes tragédia, nem lennék a szüleik és a barátaik helyében, azonban az arányokat figyelembe véve valahogy gyanús hogy 2 500 ember, a mentősök szerint pedig a három lányon kívül más különösebb ellátásra nem szorult.
Meg aztán ott ez a késeléses-történet. Lehet mondani bármit, én simán elhiszem hogy volt késelés. Nem azért mert polgárpukkasztó vagyok és imádom ha akció van – én sem örülök annak hogy a lakhelyem közelében ilyenek történnek. Viszont az emberek poénból nem írnak ki ilyet. Egy még talán, de több tucat véletlenül sem. És igen, nem kell felfújni mindent, viszont ettől függetlenül még bogarat tettek az emberek fülébe.
Leszerepelt a közösségi média?
a történt események a közösségi média leszereplését bizonyítják. Ugyanis szerinte egy valaki írta ki a késelést, megindítva ezzel a lavinát. Van ebben is igazság, hiszen ha valaki rosszul lát valamit, kiírja azt, abból probléma lehet. És az is nagyban igaz, hogy annak amit leírunk következménye van, legyen szó akár csak a twitteren otthagyott 140 karakternél nem többet tartalmazó apró kis üzeneteinkről. Amit leírunk, annak következményei vannak, ezt kellene megértetni.
Leszerepelt a közösségi média? Nem hinném. Régebben ugyanúgy elterjedt volna a késeléses-szál, csak nem twitteren, hanem telefonon vagy akárhogyan máshogy. Aztán persze az adott médium úgyis odatette volna hogy meg nem erősített információk szerint és így tovább.
Viszont ami még érdekes dolog. Napjainkban mindenkinek internetezésre alkalmas telefon figyel a zsebében, és az információ pillanatok alatt egyik helyről száz másikhoz elér. Valahogy mégsem tűnik úgy, hogy ezt a lehetőséget, ezt a hatalmas erőt megfelelően használnánk ki. Például a Facebookon több mint négyezer ember jelezte, hogy igen, én ott leszek a West Balkánban. És ha a hely szervezői négyezres ruhatárral készültek, holott a megnyitáskor , akkor valaki mért nem integetett? És még ezer hasonló kérdés.
Szomorú dolgok történtek tegnap este, reméljük, hogy egyhamar nem fog előfordulni hasonló, illetve, hogy az elhunyt lányok szülei, családjuk és barátaik fel tudják majd dolgozni a történteket. (És gondolok itt például arra is, hogy nem szedi őket szét a média.)
Nyugodjék békében, szerintem nincs köztünk olyan, akit ne nevetett volna meg legalább egyszer.
Ez tök durva, most olvastam Indexen:
Gárdonyi Róbert és 21 éves fia Dél-Afrikában túráztak, ahol terepjárójukkal, eddig ismeretlen körülmények között, frontálisan ütköztek egy másik autóval. Mindkét jármű vezetője és egy-egy utasa a helyszínen meghalt.
Jó kis afrikai túra lehetett…
Magát az üzletet olyan gyakran nem látogatom, de mindig is tetszett, hogy talán elsőként gondoltak itthon arra, hogy bevásárlást akár házhoz szállítással is lehetne intézni, sorba állás és lökdösődést mellőzve. Azt nem is említve, hogy akinek a mozgása kerekesszékhez kötött, különösen örülhet ennek a lehetőségnek – bár nem tudom milyen felárat számolnak fel a szolgáltatásért.
Nem is olyan régen a tandíj bevezetésével próbálták elérni, hogy kicsit javuljon a felsőoktatásban résztvevő minőségi hallgatók aránya, azt akkor népszavazás eredményeként elvetették, most pedig ezzel küzdenek:
Korlátozná az egyetemi hallgatók tantárgyfelvételi és vizsgázási lehetőségeit az új felsőoktatási törvény koncepciója. Egy tárgyat csak kétszer vehetnének fel a hallgatók, és csak 2-2 alkalommal vizsgázhatnának. Ha ez nem sikerül, egyetemi tanulmányaik véget érnek.
Nehéz ügy ez, nagyon nehéz.
Bátran merem állítani, hogy mind a két oldalt ismerem. Mint hallgató szenvedtek eleget egy-két tárggyal (hozzáteszem hogy a három év alatt egyetlen tárgyat kellett újra felvennem és a legtöbb vizsga-próbálkozásom egy tárgyból nem haladta meg a három alkalmat), de látom a másik végletet is például nálunk: tele egy terem mondjuk százötven hallgatóval, ebből a százötvenből ötven az, aki tényleg figyel és abból is csak 25 fog levizsgázni, a 25-ből pedig 20-ra lehet később majd azt mondani, hogy jó szakember lesz.
A probléma gyökere a hozzállás: diploma nélkül halott ember vagy. Holott tudjuk hogy ez közel nem így van: az informatikában rengeteg terület van, ahol egy érettségivel már bőven megkeresi az ember a minimálbér kétszeresét (persze ehhez szaktudás is kell és gyakorlat), illetve sok olyan terület van ezen belül, ahol ha az ember három évet nem iskolában, hanem otthon tanul és közben dolgozik, tapasztalatot gyűjtve, akkor sokkal többre viszi.
Arról nem is beszélve, hogy míg kismillió kommunikációs meg médiatudományos emberke rohangál, addig jó pékből, jó hegesztőből és mondjuk jó asztalosból hiány van.
Valahogyan azt kellene elérni, hogy főiskolára és egyetemre azok juthassanak be, akik tényleg elhivatottak és érdeklődést, hozzáértést mutatnak egy adott terület irányába. Ha ezt sikerülne elérni, akkor nem kellene a fentebb hivatkozott módosítási javaslat.
Amíg azonban emberek azért járnak be az egyetemek és főiskolák előadótermeibe, hogy unatkozzanak, WoW-ot vagy Starcraft-et játsszanak a szakmai tudáshoz elengedhetetlen tárgyak hallgatása helyett, és öt-hat-hét évig elhúzzák a felsőoktatási tanulmányaikat, addig valamilyen szankció bevezetése elengedhetetlennek látszik.
Szerintem azzal sokkal inkább korlátoznánk az értelmes szakemberek gyártását, ha kötelezően fizetőssé tennék az egyetemet, az viszont egy megfelelő kompromisszumnak látszik, hogy aki kétszeri felvételre, összesen négy vizsga-alkalommal nem tud teljesíteni egy tárgyat, annak véget érnek tanulmányai. Én személy szerint annyiban módosítanám, hogy három alkalom legyen az a kettő, és akkor összesen hat vizsgára lehet eljutni. (De a két-két vizsgát úgyis megoldják majd egyéb joghézagok kihasználásával.)
A másik óriási probléma, hogy itthon nem igazán különül el a főiskola és az egyetem. Úgy kellene ezt csinálni (ahogy és amire egyébként az egész bolognai rendszert kitalálták), hogy a főiskolákon történjen az FSz és a BSc-képzés, míg az egyetemeken az MSc, a PhD és így tovább.
Tudjátok mi jutott ma eszembe? A elején hallható szöveg:
Fifty thousand people used to live here – now it's a ghost-town.
Ötvenezer ember élt itt. Mostanra csak egy szellemváros maradt.
Oké, a történetet mindenki ismeri: pusztít Kolontáron és környékén. Azt hiszem mondhatjuk azt, hogy hajszál híján egy kisebb népirtásnak lehettünk tanúi a híreken keresztül. Ha a baleset néhány órával korábban vagy később történik, van rá esély, hogy senki nem éli túl.
Egyrészt ami történt, az megbocsáthatatlan, felháborító, katasztrofális és minden egyéb szinonimában vonatkozó szó amit a szótárban találunk, többszörösen fokozva. A környező természeti élővilág elpusztult, egy folyó élővilága teljesen, több állat és arról nem is beszélve, hogy több ember is, közöttük egy alig több mint egyéves csecsemő.
Szerencsére ilyenkor azért előjön belőlünk az összetartás, mindenki segít aki tud, még ha ez csak annyiban is merül ki, hogy egy SMS-t dobunk a 1752-es nemzeti segélyvonalra (ezzel 250 forinttal támogatjuk a károsultakat, remélhetőleg tényleg), de sokan ott vannak és fizikailag is próbálnak segíteni.
Ami igazán meglepett, hogy még nem történt komoly lázadás. Attól tartok ha én veszteném el mindenemet, esetleg egy állatomat vagy ne adja az ég valamelyik családtagomat, kérdés nélkül lebombáznám a MAL Zrt. székházát, megölnék odabent mindenkit és valószínűleg nem is kéne sokat keresgélnem segítő társakért. Ehhez képest semmi komolyabb ehhez hasonló dolog nem történt.
De elvonatkoztatva az első reakciótól, ami természetesen érthető, hogy nem ártana megvizsgálni a másik oldalt is.
Ott van ez a Magyar Alumánium Zéerté. Vegyünk elő valakit és lincseljük meg azért, amit tett. Oké, de kit? A vezérigazgatót? Nyilván nem ő megy majd ki tolómérővel hogy van-e gond. Oké, valahol elvileg elakadt az infó, ha egyáltalán volt, hogy itt valami baj lehet. De ha tényleg elakadt, akkor hol? És ha megtaláljuk, mivel lesz jobb, ha egy emberen (vagy többön) kiéljük az agressziót? Semmi.
Persze a MAL megérdemelné, hiszen ha valaki, akkor leginkább mégis ő a hibás a dologért. Amit én elképzelhetőnek tartanék, hogy a cég teljes (illetve szükséges) vagyonát lefoglalni, és abból szépen kifizetni mindenkinek a kárát. Ha jól hallottam nagyjából tízmilliárd forint az összes anyagi kár (persze az egyéb károk felbecsülhetetlenek, és sajnos nem a MasterCard kategóriában). Tudom hogy ezzel törődik minden ember a legkevésbé, de ez katasztrófa annak a cégnek is, továbbá az embereknek is, akik ott dolgoztak-dolgoznak.
Egy szó mint száz, ami történt nem igazán összegezhető értelmesen. Sok szerencsétlen tényező együttes jelenléte, és nagyfokú mulasztás okozta a tározó kiömlését, egy magyar település kvázi elpusztulását és örülhetünk, ha például a Duna vagy a Dráva és a környező országok nem fogják ennek a levét inni.
Amennyit még én személy szerint hozzátennék, hogy megint bemutatkoztunk a nagyvilágnak. Tudom, hogy nem amiatt történt ez mert magyarok vagyunk és ebben az országban élünk, ettől függetlenül amikor nagyjából harminc-negyven komoly nevű televízió- és rádiócsatorna valamint különböző nyomtatott médium képviselői vannak jelent, szerte a világból, akkor azt hiszem tényleg az ismét bemutatkoztunk a remek kifejezés, amely megkoronázza az egész történetet.
Van itt ez a kép:
És bár külön véleményen voltunk, de arról beszélgettünk ma , hogy vajon az olajipar közvetlen következményeinek kell-e lenniük az ehhez hasonló baleseteknek?
Szerintem nem.
Amondó vagyok, hogy ha az emberek itt-ott egy kicsit jobban odafigyelnének, akkor ilyen balesetek nem fordulnának elő. Vagy legalábbis nagyon ritkán.
Nem szeretném keverni a halászattal vagy a disznóvágással, mert míg ezek is tény, hogy drasztikus és barbár cselekedetek (ki hogy gondolja), de valakinek közvetlenül a javát szolgálják, mert emberek esznek belőle. Ezzel persze megint lehetne vitatkozni, de ne tegyük. Annak viszont semmilyen időtávon nem látom hasznát és értelmét, hogy állatok értelmetlenül pusztulnak el, kínok között.
Érdemes a többi képet is megnézni, elgondolkodtató.
Véget ért egy korszak. Nem arról van szó, hogy eltűnt a Pannon GSM, azt a nevet mint olyat senki nem hiányolná. Azonban nincs már Westel, nincs már Pannon GSM, cserébe van nekünk színes-szagos kék-rózsaszín T-Mobile Magyarország és Telenor Magyarország.
Jó ez nekünk? Jobb mintha a magyar cég lenne? Magyar volt az egyáltalán? Nem tudom.
Emlékszem, mikor a Westel-T váltás hivatalossá vált, mindenki mondta, hogy majd jó lesz, mert olcsó lesz a roaming. Hát nem olcsó. Emlékszem olyanokat is mondtak, hogy végre nekünk is lehet majd jó díjcsomagok közül választani. Nem lehet.
Szóval akkor jó-e most, hogy Telenorálunk, azt kérdezném én.
Volt egy időszak Magyarországon, mikor nem lehetett disznót vágni otthon. Mintha most is ez az időszak közeledne:
A szerencsejáték törvény legutóbbi módosítása értelmében póker típusú kártyajáték csak játékkaszinóban, vagy kártyateremben űzhető, a módosítás május 1-jén lép hatályba.
Szóval már előre látom, hogy pókerezgetünk barátságosan a nappaliban a kis terítős asztal körül, aztán bekopog az ÁVH Országos Pókerparti Ellenőrző Bizottság (OPEB) ügynöke, és gumibottal terít mindannyiunkat a földre.
Nevetségia, 2010.
Idén is volt ilyen aranyszobrocska átadás ahol nagyjából az az eredmény született, mint amit , bár sajnálom hogy becstelenül csak Christopher Waltz kapott díjat. A The Hurt Lockert nem láttam, meglátjuk majd, viszont az Avatár valahol kicsit érthetetlen. Mondjuk azt sem láttam, de az effektek miatt így látatlanban is jogos a szobor.
Az viszont kifejezetten sajnálom, túl jó volt azért ehhez.
Ő egyébként olyan semmitmondó nevekért felelős mint mondjuk a Doom a Quake vagy a Wolfeinstein 3D. És ezek persze csak az ismertebbek. Az életműdíjat kevés informatikával foglalkozó ember érdemelné meg ennyire, mert bár ugyan nem a rákos betegek gyógyításában használatos módszereket fejlesztette zseniális szintre és nem is valami bonyolult és kivitelezhetetlennek tűnő matematikai képletet megoldását vezette le programjaival, mint amikre a legtöbb hasonló díjat osztják, hanem szórakoztatta az embereket, és azon túl olyan alapköveket ékelt be a játékiparba, amelyeket a mai napig nem sikerült és nem is volt szükség onnan eltávolítani. Arról nem is beszélve, hogy azokat a játékokat még élvezet volt teljesíteni, nem úgy mint a manapság néhány óra alatt teljesíthető csili-vili szarokat, már bocsánat.
Ennek örömére talán aprítok is egy kicsit W3D-ben.
Egyébként hogy ne csak a jó hírek jöjjenek az Apple háza tájáról, három apróság.
Az egyik, hogy a regisztráció az iTunes Store-ba egyáltalán nem ingyenes: ha megadod a bankkártyád számát, akkor azonnal terhelik 2 euróval (nagyjából ötszáz forint jelenleg), amit elvileg utána levásárolhatsz. Gonosz dolog egyébként, hogy a regisztrációt bankkártyához kötik, mert a junior kártyák például nem alkalmasak a netes fizetésre. (Ezzel kapcsolatban még lesz egy poszt egyébként.)
A másik, hogy a korábban valamilyen kacsa megoldással regisztrálók nagy részét (mert ugye az iTunes zeneáruházba nem lehet Magyarföldről vásárolni) egyszerűen kitiltották. Ez ugye automatikusan licenc-elvesztéssel is jár a nem másolásvédett zenék esetében, az alkalmazásokat pedig egyszerűen nem lehet frissíteni, és nem is szinkronizálja azokat.
A harmadik, ami már aggasztóbb lehet sokak számára: egyes hírek szerint az Apple tervezi a jailbreakelt iPhone-ok tiltását, mégpedig úgy, hogy az iTunes valamilyen módon megvizsgálná a készüléket, és ha találna erre utaló nyomot, akkor egyszerűen zárolná azt, és csak szervizben tudnák feloldani. Persze ha lenne ilyen, akkor lehetne védekezni (netkábel kihúz, iTunest nemfrissít stb.), és bizonyára két héten belül lenne erre is valamilyen megoldás a jailbreak készítőktől, de ettől függetlenül azért érdemes figyelni.
Szóval akiknek szökött vagy lopott, azok óvatosan használják a dallamokat.
Volt róla szó nemrég, hogy elvileg már , és lehetett látni mindenféle álláshirdetéseket, tegnap pedig sétálgattunk a WestEndben, és az alábbi képet láttuk:
Az most megint más kérdés, hogy az üzlet szó mit takar, mert lehetséges hogy elsőre csak valami kávét meg bögrét árusító placcot nyitnak, ami azért sem tűnik elképzelhetetlennek, mert azon a szinten nem nagyon vannak kávézók, de majd meglátjuk. Mindenesetre remélem, hogy jobb lesz a kialakítás a bécsi üzletinél.
2010. február 07., 22.16.33 – kiegészítés
Időközben a tumblrről a homár is , újabb sikerélmény a mefiblog életében!
2010. február 08., 0:16:51 – kiegészítés
Most látom, hogy a is kikerült.
Egyébként nem, a kép nem fotosopp.
Lehet hogy lassan két éve nem nézek híradót, és azért, de ha ma teljesen véletlenül nem látom, hogy megkezdődött a , akkor tuti csak utólag hallok róla, vagy menet közben. Három éve akarok eljutni már, ráadásul a tavalyi egyik nagyon népszerű filmet, Pater Sparrow 1 című remekét azóta sem sikerült elkapnom, viszont legalább van rá esély hogy most sem fogok különböző okokból, bár igyekszem majd legalább egy filmre beülni. Meglátjuk.
Nem nehéz az ilyen hírekre lecsapni: néhány hete megjelent több angol nyelvű álláshirdetés is az Apple gondozásában. Marketingesek, értékesítők és mindenféle vezetők jelentkezését várták, de akkor még csak pletykálgatták, hogy talán területi irodát nyitnak kis hazánkban.
Mostanra már hivatalosan is bejelentésre került az információ: tényleg jönnek, ráadásul innen tervezik lebonyolítani teljes Kelet-Európa Apple-vonatkozású menedzsmentjét, ami azért több szempontból sem rossz.
Persze nem nagy extra ez, mert már most is van négy-öt nagyobb prémium viszonteladó itthon, viszont a hazai iTunes Store miatt mindenképpen megéri. Abban bízom, hogy sorozatokat és filmeket lehet majd angol nyelven, elérhető áron váltva vásárolni, ez ugyanis nem csak az iPod-iPhone tulajdonosoknak lenne előny. Fele annyiért HD-tartalom mint a boltban, szinte álomnak tűnik és valószínű az is marad, pláne ha figyelembe vesszük hogy van itthon ilyen ArtisJuhtúró, akik még az iskolai szalagavatókon is jogdíjat akarnak szedni.
Ezek vannak.
Vagy talán annyira nem is. Sztrájk bénította ma meg Budapest közlekedését, legalábbis ezt lehetett olvasni-látni-hallani mindenfelé, de valójában közel sem volt akkora bénulás. A földalatti és a metrók ugyanúgy jártak, néhány busz is (ami nekem kellett szerencsére, az pont igen), mindenhol rendőrök vigyázták a békét de az emberek általában úgy vélekedtek amennyire én leszűrtem, hogy ez egy szükséges rossz és próbáltak nem megölni mindenkit, aki elébük állt.
A hármas metrón a Klinikák állomásnál este baleset is történt: valakit elgázolt az érkező szerelvény, súlyosan megsérült, pont akkor utaztam megint arra, az első metrópótlóval mentem tovább, amely gyakorlatilag rögtön ott volt. Kapaszkodni nem tudtam, bár nem is igazán kellett, annyian voltunk rajta. Az meg vicces, hogy ugyan bemondják a hangosbemondókba az infókat, de semmit nem érteni belőlük, így a Nagyvárad téren rengetegen ültek bambán a kocsikban, hogy most mért nem megy tovább a vonat. Máskülönben nem nagyon találtam erre vonatkozó adatokat, azonban az elmúlt egy hónapban több mint öt súlyos és/vagy halálos baleset volt a hármas vonalon. Tavaly is mintha kicsit több lett volna a szokásosnál, de a december még talán betudható a szokásos öngyilkosságok megugrásának.
A lehet látni a folyamatos tájékoztatást, illetve akinek van valamilyen mobilnet lehetősége, érdemes figyelni a twitter #bkv, #bkv_off, #bkvsztrájk, #sztrájk és hasonló csatornáit, ahol ugye a nép írja a helyzetjelentéseket.
Kicsit túlzó a cím, mert valójában a hívószámok nem változnak, a hívás módja azonban igen. Bizonyára már mindenki értesült erről, ha valaki mégsem, akkor annak érdemes továbbolvasni.
Eddig hálózaton belül elegendő volt a hétjegyű hívószám tárcsázása (például ha egy harmincas számról akartunk hívni a +36(30) 123-45-67 számot, akkor az 1234567 begépelése elegendő volt), azonban január 16-ától csak a pluszjellel kezdődő, tizenegyjegyű számokat lehet hívni, a hétjegyű számok tárcsázásakor hangbani tájékoztatást kapnak majd az előfizetők hívásuk sikertelenségéről. Az SMS-ek és MMS-ek küldésére szintén ugyanez érvényes. Amennyiben valaki a régi módon próbál telefonálni vagy üzenni, a sikertelen hívás és SMS/MMS nem kerül kiszámlázásra.
Ha valakinek olyan telefonja van, amelyiknek a névjegyeit lehet szinkronizálni géppel, és sok régi formájú telefonszám van, akkor az a legegyszerűbb, hogy egy CSV-fájlba exportálja a számokat, majd bármilyen szövegszerkesztőben a 0630, 0670, 0620 előfordulásokat +3630, +3670, +3620-ra cseréli, illetve az előtag nélküliekhez a saját szolgáltatója kódját hozzábiggyeszti.
Illetve fontos lehet még, hogy a webkamerák és egyéb riasztók, vagy mondjuk mobilnet-eszközök beállításait is érdemes megnézni és szükség esetén frissíteni.
Tehát január 16-ától a hívások módja mobilon: +36301234567.
A 06301234567 módszer is működik, a szolgáltatók viszont a +-os megoldást javasolják, ugyanis ez még a roaming során is működőképes. Meg ugye ez a szabvány.
Ilyenkor azért annyira örülök, hogy elköltöztem Salgótarjánból, és annyira nem örülök, hogy vannak még ott emberek, akiket fontosnak tartok:
Véres leszámolás történt hétfőn este Salgótarján belvárosában. Ismeretlen tettes egy szamurájkarddal hasította szét egy férfi fejét, egy nő kezét pedig - a Független Hírügynökség értesülése szerint - levágta a Pécskő úti élelmiszerbolt előtt.
A férfit - akiről úgy hírlik, hogy biztonsági őr - nyílt koponyával szállították kórházba. A bolt előtt hatalmas vértócsa és hajcsomó található.
Hihetetlen, milyen emberek élnek egyébként, különösen, hogy ez csak egy apró morzsája a hasonló eseteknek, szerte a világból.
Kapcsolódó apró kis történet: egyszer vártam valakit a helyközi buszállomáson (helyiek parasztelosztóként ismerik), ahol általában elég nagy forgalom szokott lenni. Békésen olvasgattam, mikor a hatalmas dik-more-elvágomatorkod kombóra kaptam fel a fejem, és valaki egy nem kis méretű késsel üldözött egy másik valakit. A késes egyén véletlenül belémjött, hát mit ne mondjak, az a bizonyos is megállt bennem. Persze nem engem akart bántani, de ha épp rosszul jön ki a dolog, teljesen véletlenül kinyírnak olvasás közben, pedig senkinek a barátnőjét nem akartam elcsábítani.
De majd veszek én is egy szamurájkardot, és ha valaki rámászik a barátnőmre, levágom a fejét, úgy tűnik ez a legjobb megoldás manapság.
A a fejlesztőire kicsit haragszom, mert bár erőltetik az önkéntes jelentkezőknek hogy fordítsák a rendszert, a magyar nyelvi felületen a hibákat nem voltak hajlandók kijavítani, lehetetlenné téve ezáltal a fordítást, sőt, a levelekre még csak egy formaválaszt sem küldtek.
Ettől függetlenül amit a Microsoft csinált, az még undorítóbb: a felénk nem túl nagy népszerűségnek örvendő, ám Ázsiában első számú mikroblog-szolgáltatását.
Az oldalon több kép és kódrészlet is mutatja, hogy teljesen egyértelmű lopásról van szó: kódok; funkciók; felhasználói interfész és grafikai elemek részletükben és teljes egészükben megegyeznek.
A Plurk fejlesztői leírták, hogy semmilyen kapcsolatban nem állnak a Microsofttal, nem egyeztek bele a saját termékük ezen formájú felhasználásába (még szép) és teljesen fel vannak háborodva.
Egyébként érdemes megnézni a és annak .
Ebben a formában ez szerintem rendkívül gusztustalan, és nyilván egy ekkora vállalatnak van pénze ügyvédekre, de lehetne akár arra is pénzük, hogy ha már saját ötlet nincs, akkor egy meglévőt ügyesen, saját gondolatokkal kiegészítve vegyenek át.
Nem újdonság a hír, egészen pontosan idén július 25-én publikálták, és még sokkal korábban történt, de ma valahogy belebotlottam a szokásos böngészés közben, és egyszerűen nem tudtam mellette elmenni.
FIGYELMEZTETÉS A bejegyzés folytatásában a nyugalom megzavarására alkalmas részletek láthatók és olvashatók, gyengébb idegzetűek ne folytassák a bejegyzés olvasását.
Oké, a cím kicsit bulvár minőségűre sikerült, de tényleg így van.
Voltunk ugye , akkor végül kebabot ettünk, de ehettünk volna valamilyen ottani kolbászt, virslit. Két tízcentis darab abból a fehér színű kolbászból 3 euróba került, hozzá jár két császárzsömle vagy valami más pékáru, amire nem emlékszem már. (Ez durván 800 forint.) Tíz deka gumicukor, vagy hasonló nyalánkság 2 euró volt, ami olyan durván 500 forintnak felel meg. Németországban kolléga szerint 2 euróba kerül egy kolbinger. Ezek az árak tőlünk balra.
Itthon a Vörösmarty téren 1300 forint körül mozog egy darab, durván tízcentis, közepesen vastag kolbász, egy szelet kenyérkével és mustárral. A főfogások ezer-kétezer forint között mozognak, ezek még nagyjából rendben vannak, de például a tíz deka gumicukor és nyalánkságért hatszáz forint kicsit erős szerintem, a WestEndben nyílt egy gumicukros nemrég, és ott kerül 350 forintba tíz deka.
Horribilisek a helyek és faházak bérleti költségei, meg aztán főzni, megfelelni a szabályoknak és miegymás, de azért nem hiszem el, hogy tényleg ennyire drágán kellene mindent adni. A Vörösmarty téren nem sokan ettek például, az Oktogonon múltkor kellett várnom valakire majdnem negyed órát, és ezalatt egyetlen vevője sem volt a gumicukrosnak, pedig jónéhány ember megfordul arra.
Kíváncsi lennék, hogy a külföldiek, akik mondjuk jönnek adott esetben Bécsből, mit szólnak hozzá. Ha mi kimegyünk, azt gondoljuk hogy olcsóbb, és az is, de ugye vegyük figyelembe az utazási költségeket is. Ők viszont ide jönnek, és azt látják, hogy még drágább is.
Amit igazából letojnék, mert kit érdekelnek a külföldiek, én ennék egy árva kolbászt, és nem ezerháromszáz forintért, ha a piacon annyiért a minőségiből majdnem két kilót kapok.
Bréking.
A tegnapi napon teljes titokban hazánkba utazott Joulupukki, avagy közismertebb nevén Az Igazi Mikulás. Miután egy védett és biztonságos, erre a célra kiürített szállodában fogadta vendégül Jari Vilén, a magyarországi finn nagykövet, a nagy tiszteletben járó előkelőség Bajnai Gordon miniszterelnökkel is beszélgetett. Az általános nemzetközi és belföldi politikán túl szó volt még a H1N1-ről, a gazdasági válságról és Magyarország menekült manókkal szembeni nézeteiről. A tárgyalás eredményeként feltehetőleg több menekült manót és tündért is befogadunk majd az elkövetkezendő hetekben. Magyar miniszterelnököt még nem fogadott Az Igazi Mikulás.
A hétvégén különféle diplomáciai programokon vesz részt, gyerekekkel találkozik, majd tovább folytatja világ körüli útját.
Ilyen az, amikor egy programozó lehagy valahol egy pontosvesszőt:
Az elsősorban a hálózaton belüli hívásindításokat érintő, és a jelzett időtartamban fennálló zavart egy éjszakai, előre tervezett munka során keletkezett váratlan szoftverprobléma okozta. Ennek észlelését követően a rendszerszállítóval közösen még éjjel azonnal megkezdődött a hibaelhárítás, amelynek eredményeként a szolgáltatás fokozatosan áll helyre.
Szegény cseretelefonomat majdnem földhöz vágtam, mikor reggel ötödszöri próbálkozás után is közölte hogy csak segélyhívás, pedig a térerő maximális volt.
A Vodafone viszont vicces:
Az előbb mutatta a , melyben a szöveges leírás az index szerint csak erős idegzetűeknek ajánlott:
Esélye sem lehetett a megállásra annak a metróvezetőnek, aki vasárnap halálra gázolt egy férfit. Nevük elhallgatását kérő forrásaink szerint az sem kizárt, hogy az áldozaton több szerelvény is keresztülgázolt, mire az egyik bevonszolta az állomásra.
A férfi holttestét csak akkor vették észre, amikor az egyik szerelvény alatt füstölni kezdett. A holttest a futósín és az áramszedő sín közé szorult és begyulladt.
A nyomok alapján az ismeretlen férfi tíz méter mélyen besétált a Kálvin tér felől érkező alagútszakaszba. Forrásaink szerint a metróvezető az ottani fényviszonyok közepette nem is láthatta.
Felmerül ezzel kapcsolatban a kérdés, hogy vajon milyen módon tud valaki besétálni tíz méter mélyen egy metróalagútba. Ugyanis legjobb tudomásom szerint az állomásokon elhelyezett érzékelők ha valaki a peronra lép, automatikusan elindítják a kérjük hagyják szabadon a biztonsági sávot hangjelzést és eközben jeleznek a forgalmi ügyeletesnek is, aki monitorokon lát minden eseményt. De ha nem is ad, akkor is az lenne a dolga, hogy az ilyet megakadályozza. Olyan szerintem nincs, hogy az ügyeletes kimegy pisilni vagy kávézni, illetve azt sem tartom kivitelezhetőnek, hogy ne látná, ha valami ilyesmi történik, elvileg tehát őt is felelősségre lehetne vonni az üggyel kapcsolatban.
Nem tudom hogyan működnek ezek a dolgok, és bizonyára inkább azt kellene elővenni, aki besétált az alagútba, mivel itt teljes mértékben kizárható bármilyennemű véletlen. Nincs erre magyarázat, hogy valaki mért sétál be és mért teszi adott esetben tönkre egynéhány ember életét azzal, hogy ő a sajátját megunta.
Az viszont tuti, hogy ilyennek nem szabadna egy jól szervezett metróállomáson előfordulnia.
Az pedig érdekes, hogy ismét.
Gondolom a hír már mindenkinek megvolt, még a múlt héten:
A Sláger Rádió amerikai tulajdonosa, az Emmis Corporation, a mai napon nehéz döntést hozott: jelenleg nem kívánja folytatni az analóg műsorszolgáltatást Magyarországon. Nagyon fájdalmas döntés ez számomra is. Borzasztóan sajnálom, és nem csak az Emmis és a Sláger Rádió dolgozói miatt, hanem amiatt is, hogy Magyarország egy olyan állam, ahol ilyen helyzet kialakulhat - mondta Jeff Smulyan, az Emmis tulajdonosa és CEO-ja.
A Sláger Rádió engedélye november 18-án lejárt. A rádió vezetői még az utolsó napon is reménykedtek abban, hogy tovább építhetik a legerősebb rádiós márkát.
Annyira sok hallgató állt mellénk, mindenki minket szeretett volna hallgatni. Ezért is tartottuk kötelességünknek, hogy ha eleinte nem is országos frekvencián, de szóljunk valahol. Az elmúlt napokban napi 150.000 ember hallgatott minket csak az interneten. Megható leveleket kaptunk, és sokan ajánlották segítségüket ügyfeleink közül is. Ez úton köszönöm nekik is! – mondta Heal Edina a rádió vezérigazgatója.
Bizonyára senkit nem érdekel, meg egyébként is, pfejj, amerikaiak, de azért vicces lehet most a politikai és gazdasági megítélésünk odaát, különösen, hogy a nemzetközi sajtó direkt kiemelte, hogy az Emmis a hazai politikai helyzet miatt kényszerült a döntésre, tizenkét év után.
De nem baj, nem kell ide más pénze, minek az.
Azon mondjuk nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy a háttérben az egész turpisságért a Juventus Rádió a felelős, akik meg most örülnek a megugrott hallgatottsági adatoknak. Persze hülyeség, de vicces lenne.
Ha valaki akar, írhat alá , bár nem hiszem hogy sok haszna lenne.
Ha valaki esetleg felismeri a támadót, hívja a képen látható számot:
Durva azért, két éven keresztül gyakorlatilag naponta kétszer-háromszor jártam erre, rengetegszer leptoppal a vállamon.
Nemrégiben ugye a kapott gyönyörű LED-es megvilágítást, amiről kicsit megoszlóak a vélemények, többek között a híd közepén tátongó luk miatt. Most pedig az Erzsébet híd lesz feldíszítve (így egyébként sorban már az összes szebb és nevezetesebb hidunknak lesz díszkivilágítása, ami jó).
A japánok 2006-ban már kacsintgattak felénk, hogy szeretnének valami maradandót az Osztrák-Magyar Monarchia és Japán közötti kapcsolatok felvételének száznegyvenedik, valamint Magyarország és Japán diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének ötvenedik évfordulójára (a kettő egybeesik), ez pedig ez a díszkivilágítás lett. Isii Motoko tervei alapján már el is készültek a fények, holnap fogják felavatni őket.
Az egész elvileg 250 millió magyar pénzbe fájt, és ebből százat a japánok álltak.
Tigi szólt, hogy már látta könyvesboltban az új Cook-regényt; én teljesen lemaradtam róla, pedig anno még időben láttam. Ez egyébként az a darab, amiről volt már , ennek készült az USA-ban egy minisorozat is.
A fontos hírek forrása már évek óta hazánkban is az internet. Nem a tévé, nem a rádió és nem a nyomtatott anyagok információi jutnak el leghamarabb a lakosokhoz, hanem az interneten, gyakorlatilag rögtön megjelenő hírek és újdonságok. A többi médium is szinte csak az internetről szerzi már az anyagokat, illetve a legtöbb újságnak van onlájn változata, sőt, nagyon soknak meg is szüntették vagy tervezik megszüntetni a nyomtatott formáját.
A probléma viszont az, hogy itthon sajnos kevés értékelhető, megbízható hírforrás van. Nem akarok neveket leírni, mert teljesen fölösleges. Mindenki tisztában van azzal, hogy milyen hírportálok és internetes magazinok vannak jelenleg a piacon; én személy szerint legjobban az Indexet kedvelem, talán ők kicsit mást tudnak mutatni, mint a többiek és sokszor kifejezetten jókat írnak, mondanak, mutatnak. Ez szubjektív.
Az elfogultság viszont mindig eleme egy hírekkel foglalkozó médiumnak, olyan pedig tényleg nem igazán található itthon, amelyre azt mondhatjuk, hogy mindenféle halandzsa nélkül a tényeket közli. Ezzel pedig ki is mondtam a alapelvét: elfogulatlanság.
A Bombahír mögött nincsen semmilyen politikai erő, nincsenek komoly beruházók, nem egy részvénytársaság a mögötte álló cég formája, nem zsidók, nem nácik és nem cigányok írjákés nincsen tizenötmilliós szerverpark, amely kiszolgálná. Baráti kezdeményezés az egész, olyan emberek ötlete, akik szeretnének valami változást látni, és szeretnének a változások eljövetelének legalább egy csatornát teremteni.
A dolog egyelőre olyannyira nulladik verzió, hogy ez a legelső igazi publikus tesztnap. Korábban már volt néhány hasonló, ahol ugyan lehetett látni az oldalt, viszont nem nagyon lett beharangozva. A mai naptól viszont kőkeményen gurul a dolog, reméljük a legjobb irányba. A lényeg, hogy még előfordulhatnak fatális hibák és tragikus oldalösszeomlások, bár erre gyakorlatilag 1% az esély.
Ötletek, javaslatok, anyázások jöhetnek; mindenki nyitott mindenre.
Feloszlik egyik kedvenc magyar zenekarunk, a . Nem mondom, az utolsó album nem volt a legjobb és talán lehet, hogy ők csinálják jól; egy inkább sikeres és befutott zenekarként büszkén fejet hajtva levonulnak a színpadról, úgy, mint akik elértek önnön erejükből nem keveset, az erőltetett folytatás és lejtőn lecsúszás helyett.
Mindenesetre hiányozni fognak, rengeteg kellemes emlék fűződik hozzájuk.
A láthatók az utolsó koncertdátumok; január másodikán a Gödörben lesz a búcsúkoncert. (Már látom előre a hisztis nőféleségeket az első sorban öngyújtóval.)
És akkor: ami pedig a vizet hozza, az zöld-rozsdás lesz még egyszer utoljára:
A CSI: Helyszínelők című sorozat bizonyára sokaknak ismerős. Namost ennek keretein belül létezik egy kiállítás, amely novemberben kishazánkba látogat. Az egyórás esemény alatt betekintést lehet nyerni a helyszínelés és a törvényszéki élet világába, egy valósnak beállított helyszínen kell nyomozni és információkat gyűjteni. Elvileg lehet majd mindenféle nyomokat összeszedni, DNS-t, szőröket valamint egyéb dolgokat vizsgálgatni mikroszkóp alatt és hasonlók. A belépő 3 500 forint felnőtteknek, 2 500 forint pedig diákoknak és nyugdíjasoknak.
Mindenképpen szeretnék elmenni, pláne, ha már a Capára nem jutottam el; persze megint más kérdés, hogy itthon egy ilyen interaktív dolognak mennyire lehet sikere.
A gondolatait kicsit jobban összeszedve, nem hirtelenségből írnám most az alábbi sorokat.
Szóval biztos mindenki hallotta: uniós és hazai forrásokból 1,3 milliárd forintért építenek Budapesten . A lényeg az, hogy előzetes regisztráció után bárki kölcsönbe vehet egy ilyen biciklit a 73 gyűjtőállomás egyikéről, használja, majd a végén visszateszi. A rendszer jó, több más országban is kiválóan működik, viszont.
A probléma ott van, hogy hiába építenek ki itt egy ilyen rendszert, nem kevés pénzből, ha rengeteg más lehetőség egyáltalán nem adott annak tökéletes működéséhez. Kulturális és környezeti szempontból egyaránt nem. Egyrészt ez valószínűleg több kerékpárost eredményezne az utakon, vagyis több kerékpárútra lenne szükség, valamint az autósok gondolkodásmódjának megváltoztatásán. Persze Németországban, Franciaországban meg Olaszországban is utálják a kerékpárosokat, csak a különbség annyi, hogy nem ütik el, majd hagyják ott a francba, vagy legalábbis nem annyi alkalommal, mint itthon.
Aztán ott van a másik dolog: tömegközlekedés. Először a budapesti tömegközlekedést kellene olyan szintre hozni, hogy megérje bérletet venni, és az utazások nagy részét BMW-vel: buszon, metrón, villamoson és vonaton lebonyolítani. A pesti tömegközlekedés gáz, ez teljesen ismert mindenkinek. És a megoldást én nem abban látom, hogy kiépítünk egy új rendszert, ami majd valószínűleg ugyanúgy nem fog jól működni. A megoldás szeirntem az lenne, ha a már meglévő dolgokat kapnák rendbe, az előbb felsorolt dolgokat, amik után lehetne azt mondani, hogy emberek, Budapest megérett a kerékpáros közlekedésre. Ez viszont nem most, 2009-ben történik.
Az It's only rock and roll, but we like it névre hallgató iPodokra és az iTunes-ra specializálódó Apple-esemény élő megfigyeléséről lemaradtunk most, mert kellett állatorvoshoz vinni, ugyanis míg nyaraltam, a lelkemnek begyulladt a szeme és letörte a fél szemfogát (nem tudom, utóbbit hogy sikerült neki véghezvinni).
A lényegi újdonságok csokorba kötve:
olcsóbb iPod Touch, ami azt jelenti, hogy a 8 GB-os modellt elvileg 199 dolláros áron lehet hazavinni;
új iPod Nano: ilyen apróságok hogy kamera és videorögzítés, FM-rádió, fényes felület és persze egy rakatnyi funkcionális újdonság;
új iPod Shuffle: színes, 2 GB-tól 4 GB kapacitásig, hatvandolláros kezdőáron valamint egy exkluzív rozsdamentes acélba burkolt változat, ez persze feláras;
új iPod Classic: 160 GB-os kapacitás;
új iTunes: számszerint a kilences, megújult külsővel rendelkező, mindenféle újdonsággal, például rajongói részleggel, ahol dalszövegek, fotók és egyebek találhatók, házi megosztás az otthoni gépek között, extrák és az újratervezett géniusz zenekeverő cucc, ami ha minden igaz úgy illeszt össze számokat, hogy azok tökéletesen passzolnak egymáshoz;
új fülhallgató, ami első ránézésre jobbnak tűnik mint az előző, reménykedünk benne, hogy minőségileg is jobbabb lesz, mert az iPod-iPhone legnagyobb gyengesége a fülhallgató, felhasználók többsége szerint.
És aminek sokan örültek: visszatért Steve Jobs. Rettenetesen lefogyott, de él, ez mindenképpen jó neki is és a cégnek is. Egy 21 éves fiatalember máját kapta meg.
Az újdonságok már láthatók-olvashatók az Apple oldalain is (persze csak a nemzetközin, a magyar oldal szokás szerint még nem frissül).
Mostanra már annyira nincs nagy szenzáció-értéke a dolognak (már amennyire egy halálhír szenzációnak számít, bár sajnos nagyon is), de azért hátha valaki lemaradt róla:
Az ötvenéves énekest szívleállással szállították kórházba, az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. Csak a pénteki boncolás után lehet megmondani, mi okozta pontosan Michael Jackson halálát.
Meg hát egy ilyen hír mellett nem is igazán lehet elmenni. Jackson megosztotta az embereket, az egyszer szent, mint ahogy az is, hogy kevés olyan ember van, aki ne ismerné a nevét.
Lehet sok mindent mondani róla: máig nem bizonyított, hogy szerette-e az időt kisgyerekekkel egy ágyban tölteni; bizonyára élete egyik legnagyobb ballépése volt, amikor megoperáltatta magát; mint a hozzá hasonló hírességek nagy része, nem vetette meg sem az alkoholt, sem a kábítószereket; néha nem tudta hol áll az orra és így tovább.
Egy viszont megcáfolhatatlan: Michael Jackson névnek számít a popzene világában. Ezzel, vagy a King of Pop kifejezéssel talán sokan nem értenek egyet, sőt, biztosra veszem hogy sokan valószínűleg fittyet hánynak a zenei munkásságára, de az egyszer biztos, hogy letett az asztalra ezt-azt, amit mai napig nem sikerült lesöpörni onnan. Azt hiszem, Steven Spielberg reagált legjobban, dióhéjban a hírre: Ahogy nem lesz több Fred Astaire és Elvis Presley, vagy Chuck Berry, nem lesz soha többé Michael Jacksonhoz hasonló. Tehetsége, vonzereje, rejtélyessége legendává teszi őt.. És ennyi, többet nem is kell elmondani. Aki gyászolja gyászolja, aki nem, az pedig nem.
És akkor még egyszer utoljára szóljon a Billie Jean, Jackson fénykorából, a nyolcvanas évek hangulatát idézve:
Múltkor megvolt a , a hivatalos oldalon pedig már olvasható a is. Ha valaki elfelejtette volna, a külföldi nevek, fellépési sorrendben: Sunchase (UA), Black Sun Empire (NL), Russkaja (A), Gabriella Cilmi (AUS), Evil Nine (UK), !DELADAP (A), Macy Gray (USA), Guano Apes (D), Spiller (I).
Érdemes egyébként júliusig megvásárolni a belpőt elővételben, mert sokkal olcsóbb mint azután vagy a helyszínen beszerezve. Az eladók listája és a pontos jegyárak a hivatalos oldalon szintén .
Szavazásra nyílik lehetőség ma, mégpedig az Európai Parlament jövendőbeli magyarországi képviselőit választhatjuk meg. (Vagy ki?) Magyarország apraja-nagyja. A nagyja szavazhatna, de inkább csak az apraja tesz így, legalábbis az eddigi 13,5%-os részvételi arányból erre lehet következtetni.
Én több okból kifolyólag sem szavazom ma; egyrészt mert nem kaptam meghívót és mostanában kisebb gondom is nagyobb volt minthogy okmányirodába rohangáljak. Másrészt pedig egyszerűen nem látom értelmét a szavazásnak. A magyar politika mint olyan nálam már hitelét vesztette, többször is. Sajnos én már nem hiszek abban, hogy itt komoly változtatások nélkül lehet más a politika. Nem lehet, nem is lesz. De ha lesz is, nem az (én) európai parlamenti választás(om) változtat majd. Én legalábbis nem érzem azt, hogy a kezemben valamilyen hatalmas változtatási erő lakozik. Nem hiszek én már semmit, konkrétan, még ha rossz is az efféle hozzáállás.
Egyébként írását ajánlom a témában, meg úgy általában is.
kitöltése szerint pedig a leginkább nekem ideális párt a Jobbik.
Lebontják – végre – az egyébként egyre jobban kinéző Ferencvárosban található gettót, mely az Illatos út környékén lelhető fel és a Dzsumbuj nevet viseli. A környéken egyébként évek óta tisztogatás zajlik (minden értelemben); ismerősöm a környéken lakik, és emlékszem hogy néhány, bár jobban belegondolva volt az már tizen-akárhány évvel ezelőtt is; szóval amikor odaköltöztek, akkor gyakorlatilag a gettó közepén volt öt-hat új építésű elég korrekt társasház, és szépen lassan az egész gettó átalakult egy modern, nyugodt és barátságos lakóteleppé, persze a nyolcvanas évek gyufásdoboz stílusánál sokkal igényesebb kivitelezésben.
A Dzsumbuj egyébként a harmincas évek végén épült, lakóinak nagyobbik része bérli a lakást, annak a pár embernek pedig aki nem, elvileg már intéztek új lakhelyet.
Máskülönben ilyen gettó Salgótarjánban is van, becézik és a városhoz tartozó Zagyvapálfalva egyik része. Az egy négyzetméterre jutó gyanús elemek száma több mint tíz.
Egyebet nem.
Azon túl, hogy az Air France-géppel történt baleset egy hatalmas tragédia, különös, hogy mennyire hasonlóak a körülmények a eltűnt repülőgépéhez. Egy másik gép pilótája látta az eseményeket, elmondása szerint hatalmas fehér villanást láttak, mielőtt a gép lezuhant. Öt magyar volt a gépen.
Amiről viszont írni szeretnék, az a . Örültem, hogy talán minket elkerül; kevés volt erre az esély, de azért volt. Aztán valami szlovák csávó, aki megfertőződött New Yorkban volt kedves hazamenni, és már ott is volt a baj. Aztán a napokban már jöttek a hírek, hogy Romániában is felütötte fejét – ekkor már biztos volt, hogy minket sem fog elkerülni. És így is lett, már vannak , de szerencsére egyelőre nem fertőző.
Nem árt védekezni. Az oltóanyag legjobb tudomásom szerint még nem tökéletes, drága is, így fölösleges, ráadásul a védőoltás mindig gyengíti kicsit a szervezetet, így adott esetben csak könnyebben elkapja az ember. A megfelelő és rendszeres táplálkozással (a vírus sertéshússal nem fertőz!), gyakori kézmosással, vitaminok és tiszta víz fogyasztásával és esetleg orvosi védőmaszk viselésével. Utóbbit egyébként nekem háziorvos már javasolta influenzajárvány esetén is, valószínű, hogy be is fogok szerezni párat, ha komolyodik a helyzet. Mondjuk megint más kérdés, hogy láttam már embert ilyen cuccot viselve közlekedni, és kvázi a fél metró rajta röhögött. Pedig lehet neki volt esze.
Hatalmas felháborodást keltett cégen belül és kívül egyaránt, hogy míg a BKV úszik az adósságtól, addig színészeket, például Rudolf Pétert kérte fel a buszokon, villamosokon és földalatti járműveken hallható szintetizátor-hangok alternatívájaként.
Ez valahol tényleg megvetendő, ellenben én személy szerint örülnék neki, ha például a 7-es buszon (is) hallható nőt eltüntetnék a BKV járatairól, mert nem hogy kellemessé és kényelmessé teszi az utazást, hanem kínszenvedéssé minden percét, mikor megszólal az erőltetett legyne-már-jó-kedved mosolyával. Hallatszik hogy sosem utazott még hetes buszon. Ellenben a Combinókon hallható hölgyeménynek kiváló hangja van, érthető és kellemes. Egy színész pedig valószínűleg jobban teljesítene, jobban artikulálna és az ismert hangja is előny lenne. Ráadásul nem is újdonság, hiszen korábban is volt már rá példa, hogy a metrón színészeket lehetett hallani, még talán a hatvanas években. (Egyébként hasonló, a BKV-ra jellemző történet, hogy amikor a kettes metrót megnyitották az utazóközönség előtt, ellenőrök helyett jegykezelő kapuk voltak, melyeket később lebontottak.)
El lehet bagatellizálni a kérdést, viszont a korszerű utastájékoztatás szerintem roppantul fontos. A vezetőkre nem nagyon lehet ezt rábízni, kijelző nem mindegyik járaton van (pedig kéne!) és egy külföldi vagy csak egy vidéki ember nem feltétlenül tudja fejből a megállókat.
Érdekes megoldás lenne máskülönben egy Bluetooth-szal közvetített adás, melyre bárki csatlakozhatna telefonnal, vagy bármilyen Bluetooth-kompatibilis eszközzel, és a főbb nyelveken (vagy legalábbis angolul, németül, spanyolul, olaszul, japánul, kínaiul) lennének rögzítve a megállók és átszállási lehetőségek információi. Bluetooth mindegyik telefonban van szinte, maga a technika elég olcsón kivitelezhető volna, és nem is feltétlenül kell hang, elég egy szöveges üzenet az eszközre.
De persze először azt kéne elérni, hogy minden járaton legyen vagy hangos vagy kijelzős utastájékoztatás. Meg hogy a turista ne más hányásába üljön bele.
Konkrét információt sehol nem találtam, de valami balesetféle történt az Oktogonon, a 4-es és 6-os villamos vonalán a Moszkva tér irányában. Annyit lehetett látni, hogy ki volt ürítve a villamos, csak egy üzemzavar-elhárító, három rendőr és két mentős volt rajta. Volt valami dulakodásszerű, de igazából sokat nem lehetett látni a villogó mentőautó és a tömeg miatt, de néhány perccel késő megérkezett egy motorosmentős, aki szintén felszállt, és erre mindenki, még a rendőrök mentők is lerohantak, mindenki beszállt a saját autójába, a kombinó ajtói becsapódtak, és mindenki megindult.
Hogy valójában mi történt, azt nem tudom, de azért felvetődik néhány kérdés.
Például: ti tudtátok hogy létezik motorosmentő? Engem meglepett, pedig egyáltalán nem hülyeség. Volt nála mindenféle eszköz és szer, ami egy rendes sportmotoron kényelmesen szállítható, pillanatok alatt odaér, sokszor biztosan gyorsabban mint a mentő, és tud adni egy olyan kezelést, ami talán életet menthet a mentő megérkezéséig. Volt nála defibrilátor.
És ismét apropó: látta már valaki, hogy a WestEndben minden tűzcsap mellett van egyszer használható defibrilátor is? Emlékszem, mikor a jogosítványhoz kötelező elsősegély-tanfolyamra jártam, mondta a minket tanító orvos, hogy lehet kapni az autóba, de nem ajánlja, mert nagyobb kárt lehet vele okozni ha nem ért hozzá az ember. Viszont, azt is elmondta, hogy ha olyan helyzet adódna, amikor szükség van rá, de nincs, egy jól irányzott ökölcsapád a mellkas közepére segíthet. Persze nem olyan ami eltöri a bordát olyan mértékben, hogy az így átszúrva a szívet halált okoz. Nem tudom, hogy igaz-e, orvos mondta, én mindenesetre megjegyeztem.
A bal orrlukam pedig be van dugulva. Szenved e szerkezet.
2009. május 14., 18.44.51 – kiegészítés
Tegnapi állapotomra jellemző, hogy teljesen összekevertem a dolgokat. A baleset nem az Oktogonnál, hanem a Nyugati pályaudvarnál történt.
Hoppá, most szólt kommentben , hogy van IKON 200 díjcsomag az . Kicsit borsos a készülék ára így, jelenleg 24 hónapos hűségnyilatkozattal hetvenezer bruttó magyar váltóért lehet tapizni. A csomag 200 perc hívást, 100 SMS-t és 1 GB adatforgalmat foglal magába, havi 4 990 forintos áron. Minden további perc és SMS belföldre 34, külföldre 54 forint, minden megkezdett 10 kB adatforgalom pedig 0,1 forint. Erre aki azt mondja hogy csak a hülyéknek éri meg, annak Csipkerózsika szintén jó éjszakát kíván.
Csak kár, hogy maga a készülék ára igen magas. (Mindig csak a kifogás.)
További részletek a oldalán.
Megjelent egy előzetes lista az idei fellépőiről:
Gabriella Cilmi (AUS)
Guano Apes (DE)
Way Out West : Nick Warren és Jody Wisternoff (UK)
Russkaja (RU)
!Deladap (A/CZ)
Black Sun Empire (NL)
Evil Nine (UK)
Sunchase (UA)
Dj Spiller (IT)
Tankcsapda
Kispál és a Borz
30Y
Bëlga
Subscribe
Magna Cum Laude
Depresszió
Magashegyi Underground
Kiscsillag
Kowalsky meg a Vega
Vad Fruttik
Amber Smith
Anna and the Barbies
Idén is ott leszünk, mert a SZIN rlz, a vastagon szedetteken én személy szerint meglepődtem, és nem mellesleg örülök is.
Olyan nagy nevekről van szó, mint például az MGM, a CBS, a BBC vagy hogy jobbat ne mondjak a Sony Pictures. Az egészben az a jó, hogy most már nem kell vadászgatni a tévéből átvett sorozatrészeket például, hanem a CBS maga fogja feltölteni teszem azt a legújabb részeit. De rengeteg film is felkerült és fog még felkerülni. Szóval a dolog mindenképpen jó, pláne a fényében.
Az egyetlen bökkenő, hogy a Google értelemszerűen ebből pénzt szeretne látni, így egyelőre bizonyos műsorok elején végig kell nézni egy kis reklámot. Mondaná az ember, hogy oké, belefér, elvégre a tévében is látunk reklámot, de még így is eljut hozzánk pór magyarföldön élőkhöz a minőségi hollywoodi anyag.
Na, itt néztem én be a dolgot.
Mert nekünk magyaroknak két bökkenő is van, nevezetesen a második:
Komolyan mondom, nem hiszem el, hogy 2009-ben proxykkal meg egyéb hülyeségekkel kell szenvednem, hogy megnézzek egy áldott videót. Minden viccet mellőzve olyan ez mint a kommunizmus. És ez nagyon nem vicces.
Értem én, hogy az amerikai viagrareklámot a magyar hiába nézi meg, de nem hiszem el, hogy egy Google ne tudna itteni reklámokat becsempészni az ottani videók elé, amiből ugyanúgy profitálna. De nem, egyszerűbb azt mondani, hogy ezt te nem nézheted meg, csá.
Vicc az egész.
Viszont egyelőre van megoldás, annak aki látni szeretné a videókat. A nevű oldal viszonylag gyors kapcsolattal rendelkezik, és lehet vele nézni mindent.
Valaki igazán rádöbbenhetne már, hogy talán egy átlagos fiatal azért tölt le játékot, mert nincs öt-tíz-húszezer forintja, hogy megvásárolja, és mert valószínűleg ha a szülei tudnának ennyi pénzt adni, akkor inkább teszem azt könyvet vennének belőle.
Valaki igazán rádöbbenhetne már, hogy talán az emberek azért töltenek le filmeket, mert nincsen hat-hét-tízezer forintjuk, hogy megvegyék, vagy mondjuk ezer-kétezer forintot mozizás helyett inkább ételre költenek.
Valaki igazán rádöbbenhetne már, hogy talán az emberek azért töltenek le zenéket, mert nincsen öt-hat-tízezer forintjuk, hogy megvegyék, mert mondjuk ezen az áron inkább ruhára költenek.
Valaki igazán rádöbbenhetne már, hogy a letölthető dolgokat azért töltik le sokan mert (és most bocsánat) kibaszottul drágák, különösen igaz ez egy átlagos magyar pénztárcával rendelkező letöltőre.
Valaki arra is igazán rádöbbenhetne már, hogy hiába ítélnek el néhány fiatalt, egy ötvensoros kód és egy gagyi szerver beüzemelése miatt. Ha nem lett volna rá igény, nem lett volna ekkora sikere a The Pirate Bay-nek. Hiába ítélik el őket, mert a szekér ugyanúgy megy tovább, és hiába követelnek tőlük nevetségesen horribilis pénzösszeget, amit elvileg a filmipartól vettek el, a filmipartól, ahol a legszegényebb ember is legalább ötvenszer jobban él, mint egy átlagos letöltő, mert úgysem tudják megfizetni.
Hogy miért?
Mert a torrent nem a pénzről szól, sosem szólt arról. Persze, a reklámból biztosan befolyik valami összeg, amit valószínűleg vissza is forgatnak. Nem lehet ugyanis olcsó mulatság eldugni a világvégére egy szervert.
Ráadásul a The Pirate Bay alkotói nem tettek közzé semmit, nem töltöttek fel semmit és így tovább.
Más a helyzet azokkal a magyarokkal, akiket hamarosan előállítanak, a mostanában lefoglalt tucatnyi szerverről, melyek tartalma egy emeltdíjas SMS ellenében volt elérhető. Itt mivel adatot tároltak (nem is keveset, 250 terrabájtnyi filmet, zenét, játékot és egyéb szoftvert), valószínűleg könnyebben elítélik őket.
Ha például a T-Home tévével vagy a UPC digitális herkentyűivel normális havidíj mellett három-négyszáz forintért lehetne megnézni egy filmet, valószínűleg fele ennyien warezolnának. Hollywood meg ugyanúgy megkapná a zsáknyi aranyat.
Szeretném végezetül idézni:
az a baj, hogy a warezzel akkor sem fognak tudni semmit kezdeni, ha kiszopja egymás faszát a sok nyomorék jogvédő cigány :)
Pontosan a bejegyzés elején tárgyalt okokból kifolyólag.
A Kaukázust hallgatóknak bizonyára nem ismeretlen a Magashegyi underground zenekar, mely gyakorlatilag a Kaukázus, kiegészítve Bocskor Bíborkával. A méltán népszerű Anglia és Szeplős váll című számaikról ismerhetjük őket, utóbbihoz Gróf Balázs csinált rákenrollos videóklipet, akárcsak a című számához:
Szóval nagyjából egy éve a Magashegyi undergroundot berekesztették, és inkább a Kaukázus ment előre a nagyobb népszerűség felé; most viszont ismét összeállt a , tegnapelőtt volt az első koncert és hamarosan megjelenik az első igazi lemezük is.
Emlékeztek még a nevű logikai kis Flash-alapú kattintgatós játékra, amit leginkább a lenyűgöző kép világáról lehetett felismerni?
Akinek az tetszett, mindenképpen kedvelni fogja a hamarosan érkező is, mely valamikor június után érkezik majd.
Kedvcsinálónak egy kis videó:
– videója a .
Utoljára 2007 januárjában volt ilyen nagy mértékű , most pedig ismét úgy döntött a UPC, hogy gyorsítja a chello internetszolgáltatást, ráadásul egy új, akár 120 megabites másodpercenkénti letöltést biztosító csomagot is ígérnek, ahogyan azt a .
Már meglévő felhasználóknak május végéig, a holnaptól megrendelőknek pedig azonnal nagyobb sebességgel jönnek a bitek. A jelenlegi csomagok az alábbiak szerint módosulnak:
Csomag
Régi sebesség
Új sebesség
start
512/256 kbps
1 024/512 kbps
bronze
2/1 Mbps
4/1 Mbps
silver
10/2 Mbps
15/2 Mbps
gold
20/3 Mbps
25/3 Mbps
Valamint év végéig ígérik a UPC Fiber Power névre hallgató szolgáltatást, mely akár 120 megabites sebességet is elérhet majd.
Képzeld el, hogy százéves korodig élsz, és még akkor is aktív vagy fizikailag, szellemileg és szexuálisan egyaránt.
Közel sem biztos, de ez akár hamarosan lehetséges lesz, annak a baktériumnak a segítségével, melyet kutatók egy nemrég.
A baktérium nagyjából ötmillió éves lehet, mégis hihetetlen gyorsasággal szaporodik. Az oltás 20%-kal növelte a tesztalany egerek életét, és azok egészen halálukig megőrizték fiatalos lendületüket.
Kíváncsi vagyok, mi lesz a dologból.
Hosszabb szünet után végre újra turnézik Ákos, 40+1 nevű koncertsorozatával. Budapesten április 25-én a Kongresszusi Központban lép fel, az interneten már az összes jegy , remélem még jegyáruházban lehet majd kapni, mert mindenképpen szeretnék ott lenni, továbbá remélem azt is, hogy esetleg az idei is fellép majd.
Ákos 40 című száma gondolom megvolt:
Nem vicc, az alábbi robban azoknak az arcába, akik ma a kiállítás oldalára mennek. Itt egy kép is:
Bárminemű félreértés elkerülése végett: semmi közöm a hekkhez, csak mutatták az oldalt, nem én törtem fel, nem én változtattam meg, és eltávolodom azoktól, akik a politikusokat felakasztanák (jaj).
2009. március 02., 11.36.57 – kiegészítés
Már leszedték, nem tudom hogy csak vicc vagy hekkertámadás volt-e.
Éjszaka-hajnalban lezajlott a , amit idén sem néztem, mert inkább az alvást választottam.
Elvihette a szobrocskát többek között Heath Ledger családja az nyújtott alakításáért, valamint az én ide legnagyobb kedvencem, a is kapott néhány díjat: legjobb smink, vizuális effekt és látványtervezés kategóriákban. Az év animációs filmje természetesen a lett, de ezt már nyáron is tudtuk, nem hinném hogy bárki meglepődött vagy csalódott lenne emiatt. A legtöbb, pontosan nyolc szobrot a Gettómilliomos (Slumdog Millionaire) kapta, Anwar a örülhet. Én még nem láttam, majd valamikor sort kerítek rá.
Magyar filmet idén nem díjaztak, pedig terjengtek efféle pletykák a világhálón. (Az előző mondat nyomokban iróniát tartalmazhat.)
A teljes lista a gála megtekinthető.
Életét vesztette egy tizennégy éves kínai fiú, miután gyakorlatilag felrobbant alatta az irodai szék. A halálos baleset január 14-én történt a Shandong tartományban lévő Jiaozhou-ban, írja a blog.
Nincsen pontos adatom, de szerintem tíz éppen olvasó emberből kilenc alatt gázrugós szék van, és ebből legalább hat jóérzésű, hátsó fertályát féltő ember azonnal kirúgja maga alól a fenti sorokat olvasva. Természetesen lehetséges, hogy az egész csak kamu, de azért van a dologban valami elgondolkodtató, kiváltképpen hogy nagyon kevés ember vásárolhat elsőosztályú, százezres árkategóriájú széket magának. Ráadásul azt mondják hogy a nagyobb testsúlyból adódó folyamatos terhelés is okozhatta a balesetet.
Kellene kísérleteket csinálni, hogy milyen könnyen robban fel egy gázrugó, olyan MythBusters stílusban.
Nem is akartam erről írni igazság szerint, sőt, jobban örülnék ha nem is jut el hozzám az infó, mert az ilyen és ehhez hasonló hírek azok, amik képesek nem kicsit felidegesíteni. Arról van szó, hogy pécsi középiskolás srácok brutálisan halálra kínoztak két vagy három kismacskát, nem is tudom pontosan mennyit, és természetesen mindezt mobiltelefonnal rögzítették. Itt vége is lenne a sztorinak, de az egyik iskolatársukhoz is eljutott ez a videó (gondolom miközben dicsekedtek hogy ők milyen faszagyerekek), abba szerencsére meg szorult egy kis jó modor, és azonnal ment a rendőrségre hogy ismeri az elkövetőket. A mélyen tisztelt rendvédő urak össze is szedtek őket egy kis elbeszélgetésre (remélem pár foggal kevesebb maradt az elbeszélgetés után az arcukban). Azt mondták, idézem megbántuk amit tettünk.
Ja. Megbánták hogy fogtak egy macskát és felhúzták egy késre, meg kiszúrták a szemeit, meg elvágták a torkát és hasonló nyalánkságok. Végül is mindenki csinált ilyet tizenéves korában két kindertojás között, nem? Biztos csak úgy pikk-pakk megbánja az ember.
Hogy mi az én véleményem? Akik már középiskolás (15? 16? 17? 18?) éves korában ilyet tesznek, azokat egy hajszál választja el attól, hogy bármikor ugyanezt csinálják – emberekkel. Konklúzió: nincs helyük a társadalomban. Igen, konkrétan ha rajtam múlna bezárnám börtönbe élete végéig, aztán gondolkodjanak rajta mit tettek. Remélem a szüleik is jól tarkón csapkodták ezeket vagy ha ők nem, akkor bárki más.
Félreértés ne essék, nem ér többet három kölyökmacska élete egy emberénél. Sőt, nem kell macskával aludni, nem kell macskákat cirógatni, még etetni sem kell, de ez már kicsit azért leverte nálam a biztosítékot. Ez nem egy bankrablás, amit azért követtek el, mert nincs pénzük kenyérre. Ez semmi másról nem szólt, csak a nyers erőszakról.
Akit nagyon érdekel a videó, biztosan megnézhető valahol, én nem rakom ki mert szerencsére eddig sikerült nem belefutnom sehol, és nem is vagyok rá kíváncsi.
Korábban már volt róla itt szó, hogy is. Aztán persze a nagy lázadás miatt egy ideig ez megszűnt, és legjobb tudomásom szerint a jelenlegi rendszerben bizonyos régiók vannak csak hátrányban, azt pedig hogy melyik régió legyen éppen hátrányban, időközönként változtatják. Salgótarján és környéke jelenleg éppen bele esik, és ha jól tudom Debrecen körül is ez a helyzet, Budapesttel ellentétben. A dolog nem újdonság, több amerikai szolgáltató is bevetette már, hiszen a P2P- és a torrentforgalom az, ami leginkább terheli a rendszert.
A UPC korlátozása a legújabb Vuze (korábban Azureus) szoftverrel a kijátszható, bár néhány oldalon ez a kliens tiltva van.
Az érdekesség azonban, hogy a Google most . Szerverekkel fogják figyelni és tesztelni az adathálózatokat, és amelyik szolgáltató lassít, azt bizony meghurcolják. Én pedig nem szívesen örülnék neki ha a cégemet gyakorlatilag az internet királya akarná szívatni. Szóval így tovább, kedves Google, abszolút támogatom az ötletet.
amivel leellenőrizhető hogy éppen manipulálnak-e a vonallal, bár nekem még nem sikerült elindítanom az általános túlterheltség miatt, viszont ott lehet jelentkezni tesztszerver üzemeltetésére, ha esetleg valaki támogatná az ügyet.
Ebben a pillanatban 299 forintba kerül egy euró. Lesz-e még ma 350?
Péntekig ingyenes a tömegközlekedés Szegeden, ezzel szeretnék az autósokat leállítani, s csökkenteni a légszennyezést. Debrecenben viszont jogi útra terelődhet a szmog ügye.
Így kellene ezt mindenhol csinálni, az bejegyzéshez pont időszerű. És mivel Szegeden feltételezem nincs akkora szmog mint itt Budapesten, így pláne korrekt lépés.
Nem hiába, Szeged az Szeged.
Jó dolog is ez, figyeld:
2009. január 4.: csökkent a nyomás, de nem kell aggódni, ennek nincs jelentősége;
2009. január 5.: ismét csökkent a nyomás, de még mindig nem kell aggódni, nem fogják elzárni a gázcsapot;
2009. január 6.: mégiscsak elzárták, de ne aggódjék senki, vannak tartalékaink, és átállunk gázról olajra;
2009. január 7.: egész Európában megszűnt az Oroszország felől érkező gáz, de nem kell aggódni, a lakosságot nem érinti ez, csak az ipart, második kategória;
2009. január 8.: ?
A kérdőjel helyére meg jöhetnek olyan frappáns válaszok, hogy hideg van, korlátozzuk a lakosság gázfogyasztását vagy akármi hasonló. Persze-persze ez nem így működik, de akkor is. Hogyan bízzon az ember akármilyen szépöltönyös-szépenbeszélő energiaügyi miniszterben, ha holnap a ma tett ígéreteinek (feltételezéseinek, gondolatainak ahogy tetszik) ellenkezője történik?
Nem kell nekünk az a Nabucco, tényleg nem, hiszen a lakosságot nem fenyegeti a gázhiány.
Van , bár tudom nem illik ilyennel viccelni.
2009. január 07., 18.35.33 – kiegészítés
Néhány apróság. Szombaton mégsem lesz munkanap, elvileg tanítás sem, de ez még kérdéses, érdemes utánaérdeklődni. Továbbá szerintem nem árt most spórolni a gázzal: kevesebb forró víz, picit hűvösebb lakás és így tovább. Persze szomorú, hogy a lakosságnak (az egyébként fizető fogyasztónak) kell spórolnia, és bár egyelőre van tartalékunk, de mindenre gondolni kell. Azok járnak talán a legjobban, akiknek villanybojler és vegyes fűtésrendszerük van, és át tudnak állni fatüzelésre.
2009. január 08., 16.58.12 – kiegészítés
Most nézem, hogy hétfőtől háromnapos iskolai szünet lesz, ha jól látom csak középiskolában.
Megvolt az idei első Macworld, Steve Jobs nélkül, mint utólag kiderült tényleg egészségügyi problémák miatt került ki a rivaldafényből, az élet viszont nem állt meg az Apple háza táján. 2008 volt pénzügyi szempontból a cég legsikeresebb éve, most három jelentős újdonságot mutattak be.
Először is megújultak az iLife és iWork szoftverek. Az iPhoto '09 kapott egy arcfelismerő funkciót, ami családi-baráti eseményfotók rendezésénél kiváló lehet, valamint már facebook és flickr-kompatibilis, így kattintásra tudjuk feltölteni a képeket. Az iMovie '09 funkcióinak listája is bővült, pontosabb, gyorsabb és színesebb lett. A GarageBand egyébként sem egy unalmas alkalmazás, és a legújabb szolgáltatás miatt még izgalmasabb. Ugyanis oktatóvideókkal bővül, így könnyebbé téve a zenetanulást, legyen szó gitárról vagy zongoráról. Ha ez sem lenne elég: extraként neves előadók oktatóvideói is bekerültek, többek között Stingé is.
A második bejelentés a 17"-os MacBook Pro, 2 799 USA dolláros áron:
A leglényegesebb újítás, hogy egy új eljárásnak köszönhetően sikerült ugyanakkora méretű akkumulátorba 40%-kal több energiát préselni. Továbbá akinek nem tetszik a glossy, ötven dolláros felárért kérheti anélkül. Január végétől elérhető.
Végül az iTunes Store-ban változott néhány dolog, egészen pontosan három. (Néha) olcsóbb lesz a zeneletöltés: az eddig fix 99 dollárcentes ár helyett 69 dollárcent és 1,29 dollár között mozognak majd az árak. Minden zeneszám 256 kbps-os AAC kódolással kerül fel, DRM másolásvédelem nélkül(!), valamint a Store elérhető 3G hálózaton keresztül is, így az ember tömegközlekedés közben letölthet egy egész albumot, majd mikor otthon szinkronizál az iTunesszal, átkerül a gépre is. Ha jól vettem ki a szavakból, a korábban letöltött számokat lehet cserélni.
És ennyi. Nincs ellenben új Mac OS X és Mac Mini, amikre sokan számítottak.
A szokásos újévi áremelések, bár közel sem szokásos módon, ráadásul több dolog is máshogy alakul 2009-ben. Például csak egyesített bérlet lesz kapható, aminek viszont nem változik az ára, így azok akik eddig is ilyet vettek, nem tapasztalnak áremelést, akik viszont nem, azok a magasabb árért cserébe többet is kapnak. A vonaljegy hatvan percig érvényes beleértve az összes metróvonalat, átszállással együtt, ami például azért jó, mert akik vidékről jönnek fel, megúszhatják két vonaljeggyel egész napra. Valamint megszűnik az éjszakai jegy tehát olcsóbb lesz az utazás éjjel. Ezeken kívül pedig rengeteg jegy árát nem változtatták, a teljes lista a megtekinthető. A vonaljegyek január negyedikéig a régi áron kaphatók, minden más viszont már az új árlista szerint.
A lényegesebb változások:
Jegy típusa
Új ár
Régi ár
Különbség
Vonaljegy
290 Ft
270 Ft
+20 Ft
10 db-os gyűjtőjegy
2 600 Ft
2 350 Ft
+250 Ft
Családi jegy
2 100 Ft
2 000 Ft
+100 Ft
Napijegy
1 500 Ft
1 550 Ft
-50 Ft
Havi bérlet
9 000 Ft
9 050 Ft
-50 Ft (+750 Ft)
Havi diákbérlet
3 550 Ft
3 550 Ft
0 Ft (+300 Ft)
Agyonvertek egy 46 éves eladónőt egy üllő úti trafikban, a mentő életveszélyes sérülésekkel szállította kórházba, ahol belehalt sérüléseibe. Úgy tudni, az elkövető mindennapi vásárló volt, egyelőre nem tudni miért tette.
Komolyan mondom hihetetlen. Harmincezer forintért? (Több nem lehetett a pénztárgépben). Persze nem ismertem a trafikost, lehet egy rettenetesen rossz ember volt, de azért agyonverni egy nőt aprópénzért nekem nagyon-nagyon erős.
Megint sztrájkolnak a vasutasok, az összes pályaudvaron leállt a forgalom és a legszebb az egészben, hogy ha valamilyen csoda folytán a mai nap során megegyezésre kerülne sor, a sztrájk akkor is folytatódna, a MALÉV szakszervezeti sztrájkja miatt. És ha ez nem volna elég, csütörtökön a BKV is sztrájkol, hajnali négytől délután egyig, bár egyelőre csak a buszvezetők jelentették be hogy nem közlekednek.
Megmondom őszintén a vasutasok sztrájkjákal egyáltalán nem értek egyet. Nem tudom milyen jogon követelnek fejenként 250 000 forintot a MÁV Cargo eladásának árából. A tízszázalékos béremelést még megértené az ember, de ez abszurdum. (Értem én, hogy valaki elhúzta a mézesmadzagot, de nem hiszem el, hogy még mindig ezen megy a vita. Ráadásul szinte biztos, hogy a MÁV nem fog engedni.)
Az egészben pedig az a legszebb, hogy az ünnepek előtt egy héttel bénul le a közlekedés szempontjából egyébként sem rózsás Budapest. Nem is beszélve az esetleg itt ragadt külföldiekről.
A sztrájk persze mindenképpen és bizonyos tekintetben mindenkinek rossz, de nem értem, miért kell pont a legrosszabbkor kitalálni. Illetve értem én, csak nem tudom elfogadni.
találtam a tovább mögött található automatikusan induló(!) ám annál érdekesebb videót. És most nézem közben, hogy Reja drága is elküldte nekem.
Nem csalás, nem ámítás. Oké, hogy dübörög a gazdaság, de azért ennyire nem:
Egy 17 éves kétpói srác fizetett ki egy ilyennel két birkát, a 62 éves bácsika pedig meg sem nézte, csak elrakta. Mikor be akarta vinni a postára, kiröhögték, aztán mikor rájöttek, hogy ez nem vicc, már annyira nem nevettek, és mondták neki, hogy itthon nincs ilyen fizetőeszköz.
A rendőrség még 23 darabot talált a fiú otthonában, aki elmondta, hogy egy szeméttelepen találta az egyébként rendkívül gyenge minőségű, 20 000 forintos bankóból átalakított hamisítványokat.
(MTI)
…és a mester visszatér:
Mondták anno, mikor a válság úgymond kezdett beindulni, kezdett egyre rázósabb lenni, és így az ország szénája is kezdett egyre rosszabbul állni, szóval ekkor azt mondták, hogy semmi pánik, mert a Nemzetközi Valutaalap nem hagy minket benne a kakaóban, melyen csak ó nincsen, ó nem ám! Kapunk majd segélyt, mondták akkor. Hát igen. A segély az én szótáramban azt jelenti, hogy vissza nem térítendő támogatás, jelenleg ugye anyagi. Aztán jött is a nagy segély, egy húszmilliárd eurós (nem akarom beírni, hogy ez mennyit jelent forintban, mert felfoghatatlanul sok) hitel keretében. Hitel, ami adósságot hoz, adósságot, amiből pedig van nekünk bőven. És ha jobban belegondolunk vicces, hogy a hitelválságot is egy hitellel kezeljük. (Értem én hogyan működik ez, de vicces. Akárcsak az egész gazdasági kártyavár.)
Akkor mondták hogy igazából ez a segély ugye hát egy hitel, amit majd azért illik visszafizetni, de semmi pánik, mert ez a hitel még nem a miénk, ez csak egy gazdasági elismerés az IMF részéről, hogy mi jók vagyunk, semmi pánik, mi is megkaphatunk egy ekkora hitelt, megbírja az ország. Meg hát! Szóval nem nyúlunk hozzá, valahol egy monitoron villog egy húszas meg sok nulla, előtte egy kis trikolór zászlóval, mellette pedig az avaialable felirattal. Bármikor hozzányúlhatunk, de nem fogunk. Tényleg nem.
Egészen ma reggelig, mikor is 4,9 milliárd eurót ebből a bizonyos számlából a másodperc törtrésze alatt átelektornizáltak a MNB számláira. Az összegből mintegy 300 milliárd forintnak megfelelő összeget a bankok tőkejavítására szánnak.
Négy egész kilenctized milliárd euró.
Segély.
A változások ideje elkezdődött. Reméljük, hogy tényleg, és nem csak papíron. Az Amerikai Egyesült Államok negyvennegyedik, de az első elnöke: Barack Hussein Obama.
Persze egyáltalán nem volt meglepő, én egyelőre , de aztán majd meglátjuk hogy vélekedünk erről négy év múlva. Azt szerintem fölösleges mondani hogy nincs közünk az amerikai elnökhöz, mert a világ vezető gazdasági hatalmának politikai helyzete igenis befolyásolja a mi kis halacskánk, Magyarország helyzetét is.
Egyébként megnézném egyszer élesben is a filmekből már jól ismert jelenetet: ahogyan egész este rohangálnak körülötte az emberek, az elnök-jelölt meg pattanásig feszült idegekkel várja, hogy mehet-e aludni a Fehér Házba. Aztán örömében hatalmasat üvölt és ugrál a feleségével, amikor meglátja nevét a képernyőt. Vagy ahogyan egész este rohangálnak körülötte az emberek, az elnök-jelölt meg pattanásig feszült idegekkel várja, hogy mehet-e aludni a Fehér Házba. Aztán ő is hatalmasat üvölt, és fojtogatni kezd valakit, amikor meglátja nevét a képernyőn.
(Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem várom a McCain-féle FAIL vagy U DOIN IT WRONG és egyéb feliratú képeket.)
Még nyáron írtam, hogy , s érme lesz helyette; azóta pedig már is, hogy milyen legyen annak kinézete. Én a képen látható Lánchíd-verzióra nyomtam pár voksot, és általánosságban akiknek mutattam, szintén, szóval remélem ez lesz. Mondjuk lazán összetéveszthető a százassal, csak ez pont fordítva van színezve, és gondolom nagyobb vagy kisebb is lesz annál. Az pedig egyértelmű volt, hogy kétszínű érme lesz.
2008. október 27., 12.32.56 – kiegészítés
Az új 200 forintos érmén a Lánchíd lesz látható.
Vége lett hát ennek is, gyorsan lezavarták. Annyira nem lettek olcsóbbak a gépek, de cserébe nem kicsit jól néznek ki, és rendkívül meggyőző technikai paraméterekkel bírnak. A MacBook Pro most még szimpatikusabb lett, bár mire elérkezik kishazánkba, addigra valószínűleg az egyébként sem kevés dollárár sokszorosát kérik majd el. A lényeg: alumínium váz, gyors és remek grafikus vezérlő, multi-touch üvegtaccspad, LED-kijelző és gyönyörű kinézet.
Az árak meg olyanok, amilyenek. Nem árt figyelembe venni, hogy ezek nem gyenge vasak, ha három-négy-öt évet kopás és egyéb hiba nélkül kibírnak (az akksi mondjuk belefér, hogy meghal addigra), akkor egyáltalán nem rossz üzlet, hiszen akinek laptop kell, az úgyis cseréli évente-kétévente. Ráadásul így legalább nem lesz tömeglaptop. Oké, nevezzen bárki sznobnak, de én jobb szeretem, ha nem látom mindenhol ugyanazt a laptopot. Az -ből is csak ezért kezdek kiszerelmesedni (jaj), mert lassan minden második ember azzal rohangál.
A lényeges információk lentebb, képek szintén, de az Apple hivatalos oldalán már kint van minden, ahogy az lenni szokott. Vell dán, bojsz.
Hegyeshalom közelében méghozzá. Volt már hasonlóról korábban is szó, ám akkor valami miatt kudarcba fulladt a beruházás, most már viszont biztos: márciusban kezdik az építését egy Las Vegas mintájára épülő kaszinóvárosnak, itt, Magyarországon. Várhatóan 2010-re készülne el.
Persze most sokan azt mondják, hogy erre van pénz meg hogy ez kell nekünk, de ha jobban belegondolunk, idegenforgalmi szempontból ezzel mindenképpen jól járunk – vagy legalábbis az mindenképpen jól jár, aki a rengeteg adót zsebre vágja. Hegyeshalom közelében ráadásul a sok szálloda miatt az átmenő forgalommal is lehet kalkulálni.
Egyelőre én mondjuk megvárnám, hogy egyáltalán felépül-e, aztán meg ha felépül, akkor megmarad-e, és ha megmarad, akkor kíváncsi leszek hová megy majd a sok pénz. Vegasnak bejött, megnézzük nekünk is be fog-e.
Hát komolyan mondom, ez jobb mint bármelyik adás. Megy több ezernyi hippi, vagy nem is tudom ki, és az kérdésére, hogy miért jöttek ide, mindenki csak azt válaszolja, hogy mer sok ez a erőszak ami itten most van, de szó szerint ilyen stílusban. Nem is tudom, hogy ezt tényleg komolyan gondolták-e. Ilyen gyöngyszemek röpködtek eddig:
17.51
Elvileg ennyi volt.
17.40
Eltűnt a sztrím teljesen.
17.36
Most lekapcsolták a hangot, és úgy felejtették, így csak tátogatást látni.
17.30
Elértük a Dózsa György utat, és rágózás közben elharaptam a nyelvem. Lehet hogy ez nem közérdekű információ. A riporter mért rágózik? Lehetek én riporter akkor ennyi erővel?
17.24
Énén mindenkit felelősnek tartok! […] Emellé mellé valaki nem áll mellé emellé, az rosszul teszi ezt.
17.25
Ha lenne még felvonulók kérték, mit kérnél? AZT HOGY HAGGYÁ BÉKÉN! De persze semmi erőszak.
17.22
Én egy mászfalta éltéklendet képviszelek. Asztat, hogy legyen lend a sszagyadban!
17.20
A széléről próbáljunk meg embereket, azok talán normálisabbak. Ezt a riporter mondta. Később aztán lekapcsolták a hangot míg csak gyalogoltak.
17.18
Zavar titeket, hogy sokan belekeverik a politikát ebbe? Hát persze! Nem szabad. Két perccel később: ÉS AZ EGÉSZNEK GYURCSÁNY FERENC A TÁPTALAJA ENNEK.
Igazából nem biztos, hogy lakástűz, de az biztos, hogy valami égett, mert két helyen is rácsatlakoztak a tűzcsapra.
Kerestem róla információt, de se az MTI-n, se az indexen, se az origón nem volt, sem pedig a TV2 és az RTL Klub nem hozta le, pedig ott volt két fotós, és a két említett tévé operatőre is.
A után, ma délután kettő órakor megkezdte hazai sugárzását a más országokban már régóta jelen lévő, és annál népszerűbb .
Most éppen az első évadtól kezdve A Simpson család megy, lesz még Family Guy és South Park is, de ami kifejezetten jól hangzik, hogy behoztak két itthon újnak számító sorozatot, A nevem Earl, illetve a Így jártam anyátokkal címmel. Bár a My Name is Earl nekem nem igazán jött be, néhány rész után nem néztem tovább, de az előzetesek alapján nem olyan vészes a szinkron, a How I Met Your Motherre viszont az előzetes alapján annyira nem hatott meg, bár lehet csak azért, mert elfogult vagyok. Minden este kilenctől lesz, kíváncsi vagyok. Reméljük megtartják jó szokásukat, és még több új sorozatot hoznak. Valamint gondolom műholdas vevőn lehet váltani a nyelvet, ami plusz öröm lehet egyeseknek.
A Comedy Central itthon sokak szívébe akkor lopta be magát, amikor gyakorlatilag megmentette a Beugrót, ráadásul a Magyar Televízióval kötött megegyezés alapján itt is látható lesz. Valamint a TV2-vel is kötöttek megállapodást, így a Bagi-Nacsa és az Irigy Hónaljmirigy műsorait is vetíteni fogják. És ha ez nem volna elég, akkor a L'art pou l'art előadásain túl amerikai showműsorokat is ígérnek, természetesen felirattal.
A csatorna a VH1 Europe-pal megosztva, minden nap 14.00 és 02.00 között fogható.
Elérés
Itt egy rövid táblázat azoknak, akik esetleg nem találják. Budapesti kiosztás:
Szolgáltató
Csomag
Csatorna
Frekvencia
EMKTV, Digi Kábel
DIGI Alap
S19
287,25 MHz
UPC
bronze
S18
280,25 MHz
T-Home Kábel
Családi
C28
527,25 MHz
Megvolt ma az a bizonyos Let's Rock névre keresztelt bemutató, amiről teljesen lemaradtunk, de erről majd később. Lényeg a lényeg: sok szép új iPod, jó áron. A igaznak bizonyultak, a cucc kicsit kerekített felületet kapott, raktak bele giroszkópot, aminek köszönhetően érzékeli ha elforgatjuk, és így lehet irányítani is. Például rázásra véletlenszerűen dob be egy számot, ami a piros hetesen vagy egy Szecső-Budapest vonatutazáson biztosan jó lesz. Itthon nem tudom mennyibe fog kerülni, és nem tudom hogy az Apple hazai terjedésének köszönhetően mennyivel lesz drágább, de iPodot egyelőre nem igazán éri meg itthon venni, mert még utazási költséggel együtt is jobban jár az ember ha kimegy mondjuk Bécsbe. Ellenben az amerikai ár 149 dollár, azaz nagyjából harmincezer forint, ami nevetségesen olcsónak tűnik egy ilyen készülékért, de ennél többe kerül, ha mondjuk 16 GB-os kiszerelésben vesszük.
Ami nekem személy szerint nagyon tetszik az az iPod Touch 2G, mely a reklámszöveg szerint a valaha volt legviccesebb iPod, és úgy néz ki, ez tényleg igaz. Megtoldották egy hangszóróval, ami azért jó, mert Lev mesélte, hogy az első generációsban van ébresztő, de nem tud csörögni, csak ha rajta van a füles. Valamint fontos újítás még, hogy kapott külső hangerőkezelő gombokat, így nem feltétlen kell az érintőképernyőt maszatolni. Kinézetre pedig egyértelműen az hajaz. Kíváncsi voltam kamerát raknak-e bele; nem raktak, de gondolom azt inkább azért nem, mert úgy valószínűleg kevesebben vennének iPhone-t(?). Vagy mert minek. Bár mivel sokan a buta telefon és iPod Touch kombinációra szavaznak, lehet megérné. Szintén amerikai ár, a 8 GB-os 229 dollárról indul, és választhatunk több pénzért 16 vagy 32 GB-os darabot is, ha nagyban küldjük.
Továbbá van még új iTunes; új iPhone-szoftver; rengeteg új alkalmazás, például játékok; és ami talán fontos, egy Genius névre keresztelt technológia, mely mind az iPodokban, mind az iTunesban megtalálható, és lebutítva: egy olyan eszközt ad az embernek, amely szinte mindig olyan zenét válogat be, amihez éppen hangulata van.
És elvileg semmit nem hagytam ki, de a lényeget biztosan leírtam. Én elégedett vagyok, egy ideje már figyelem az almás témákat, többek között azért, mert elhatároztam hogy a következő hordozható számítógép egy Mac lesz, illetve tervezem idővel vagy egy iPhone 3G vagy egy iPod beszerzését. És te, elégedett vagy?
Elvileg májusban jöttek volna meg a kettes vonalra az új szerelvények, de aztán meglepő módon csúszás volt (az most mindegy is, hogy ki tehet róla). Én az ALSTOM járműveit a megtekintése óta kedvelem; sok technikai információm persze nincs róluk, így nem tudom, hogy tíz év múlva is jók lesznek-e (valószínűleg igen), viszont azt utasszemmel azonnal láttam, hogy kényelmesek, elegánsak, modernek és ha a anno azt mondtam, hogy tágasak (igazából az üléseknél ugye nem, de az egésznek mégis olyan érzést ad, mintha tényleg az lenne), akkor a Citadis például maga a hodály.
A Citadisra pedig nagyon hasonlítanak az új ALSTOM metrók, melyek a 2-es és a majd elkészülő 4-es vonalon fognak közlekedni. Azt hiszem, a jó öreg megérettek a cserére, ráadásul a gyönyörű szépen felújított kettes metró állomásaihoz szerintem az új kocsik sokkal jobban illenek majd. Arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy az új szerelvényeknek is kétszemélyes legénysége lesz-e, vagy már megoldható egy vezetővel is.
Akit érdekel esetleg: a kettes metrón azért van két ember, mert az egyik (aki ül) konkrétan vezeti a járművet, a másik pedig nyitja az ajtókat, kezeli a bácsi/néni hangját, aki bemondja hogy most a Deák Ferenc tér következik, illetve mindketten – a jó orosz munkamorálnak megfelelően – ellenőrzik egymás munkáját, és ha valamelyiknek esetleg baja van, a másik közbe tud avatkozni, meg tudja például állítani a szerelvényt. A hármas metrón erre azért nincs szükség, mert ott egy francia gyártmányú számítógépes cucc irányítja a metrót, a vezetőnek gyakorlatilag annyi a dolga, hogy zárja-nyitja az ajtókat, intézi az utastájékoztatót és megnyom egy nagy piros gombot, ami elindítja a gépet, ami a megállóban automatikusan megáll. A négyes metró lesz a legviccesebb, mert annak vezetője sem lesz.
A BKV idén gyökeresen megváltoztatta a tömegközlekedés eddigi rendjét, két turnusban. A változtatások első fele augusztusban történt, a másik pedig ma. Gyakorlatilag olyan sok minden lesz másként a mai naptól, hogy szinte lehetetlen egy helyen felsorolni minden újdonságot; aki viszont hétfőn tömegközlekedni szeretne, annak nem árt megnéznie a , ahol kerületenként lehet letölteni a tájékoztató PDF-fájlokat, melyekben térkép, és az adott járművek menetrendjei is megtalálhatók.
A módosítások többek között a járatok számát érinti; az összes gyors járat jelzése ezentúl E lesz, így például a piros hetes már 7E jelzéssel közlekedik. De ezenfelül vannak még járatösszevonások, járatmegszűnések, új járatok, melyek segítségével gyorsabban eljuthatunk a város egyik feléből a másikba, akár átszállás nélkül is, sőt: a 6-os villamos majd.
A BKV szerint ezekre a változásokra már nagyon nagy szükség volt, és többségük az utasok érdekeit szolgálják. Eleinte persze mindenkinek fura, sőt kényelmetlen is lesz, azonban meglátjuk milyen lesz a későbbiekben.
Pontosan öt nap múlva, azaz szeptember 10-én jelenik meg legújabb, 2007-ben írt könyve, a Crisis, mely a Halálcsapda magyar címet kapta. Az már előrendelhető, szeptember közepe-vége felé pedig valószínűleg írni is fogok róla.
Dedikáló turnéja során ; mi ott voltunk, nagyszerű élmény volt, és az összes eddig megjelent Cook-regény elolvasása után bátran állíthatom: nagyon kíváncsi vagyok a Halálcsapdára, kivált, hogy a már sokat emlegetett Soldano-Stapleton-Montgomery hármas legújabb kalandjairól van szó.
Lényeges változás, hogy a fogyasztók védelme érdekében ezután más megítélés alá esik, ha a címzett természetes személy, illetve, ha nem az. Szeptember elsejétől a kifejezett és előzetes hozzájárulással küldhető reklámokra vonatkozó korlátozások akkor alkalmazhatóak, ha a címzett természetes személy.
Értsd: ha magánszemély vagy, akkor elvileg nem kaphatsz kéretlen reklámlevelet, ellenben ha egy cég e-mail-címére küldik ezeket, azzal semmi probléma nincsen. Ennek az a lényege, hogy ha Kovács István bejelentést tesz napi ezeregyszáz spamlevélről, akkor kutya kötelességük kinyomozni, míg ha Kovács Kft. nevében telefonál valaki, akkor az NHH eldöntheti, hogy akar-e az üggyel foglalkozni, avagy nem.
Fontos változás még az is, hogy azon a cégek hírlevelére való feliratkozáskor, akik reklámlevelek küldésével foglalkoznak, meg kell adni a személyes adatokat is, mint például lakcím, név és telefonszám.
A változások szeptember elsejétől érvényesek, éljenek a szpemmerek!
Bár 2.0 címmel, méghozzá. A hír mondjuk annyira nem új, de először csak tegnap kaptam el az előzetest. Nem tudom rémlik-e valakinek: 2001-ben, amikor még az átlag tévénéző nem ismerte a valóságshow fogalmát, mikor még nem figyelt a Nagy Testvér és nem tudtuk milyen is a Való Világ, na ekkor jött a Viasat 3, hogy tessék, valóságshow, a címe: Bár.
A dolog úgy nézett ki, hogy beraktak tíz fiút és tíz lányt egy mindenhonnan bekamerázott lakásba. Eddig ugye semmi újdonság. Nade ezeknek a fiataloknak nem bezárva kellett élniük a semmittevés közepette, cigit rendelve és egymást haját húzva, hanem dolgozni, méghozzá egy az Andrássy úton működő bárban, mely szintén be volt kamerázva. Nekem ez a műsor nagyon tetszett, újdonság volt, érdekes volt, vicces volt és az egészet átjárta valami tényleg igazi érzés, ami miatt a valóságshow talán erre a műsorra volt a legmegfelelőbb jelző. Közelében sem járt a Big Brothernek és a Való Világnak. Persze lehet hogy csak azért tetszett akkor, mert sokkal fiatalabb voltam, de nyújtott valami olyat, amit más műsorokban nem találtam meg, és ami megfogott. Sajnáltam, hogy nem lett folytatása.
Most viszont mégiscsak lesz, elvileg kicsit igényesebben és az ígéretek szerint 100%-osan interaktívan, ha jól vettem ki, a nézők irányíthatják majd a szereplőket. A Videán már , van pár vicces jelenet. Engem mondjuk a casting annyira nem érdekel, inkább a végkifejlet, amibe biztosan bele-belenézek majd.
a , miszerint megjelenik a GTA IV PC-re. Az amcsiknál november 18-án, Európában pedig november 21-én kerül a polcokra. Gondolom ezen senki sem lepődött meg, én legalábbis biztos voltam benne, hiszen eddig az összes GTA-t (kivéve a Stories sorozatot) kiadták PC-re is.
Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy kishazánkba milyen áron és mekkora késéssel érkezik meg, továbbá még arra is, hogy milyen lesz a gépigény.
Hát nem azért, de az eddig szimpatikus most kicsit csalódtam, így, hogy kiderült a . A tízes listából összesen hérom blogot ismerek, az egyik , a másik pedig blogja valamint a . Szerintem ha a Yummie-t berakták komplexbe (ami egyértelműen inkább a szórakoztató, esetleg a kulturális kategóriába passzolna), akkor lazán megérdemelte volna az első, vagy mondjuk legalább az első háromban az egyik helyet, de hogy a hatodik, azt tényleg nem értem. Magas a mérce? Nem tudom. Bunda nem hiszem hogy lenne benne.
Elég sok magyar blogot olvasok, még többet ismerek, így kicsit furcsának tartom, hogy jónéhány tényleg komplex blog nem került be. De oké, mondjuk rá, hogy a kevésbé ismerteket akarják népszerűsíteni. Akkor viszont három másik lóg ki. Azon pedig már meg sem lepődöm, hogy a mefiblog be sem került, pedig anno kaptam egy e-mailt, hogy sikeresen nevezve lett, és hogy sok sikert. Nem vagyok persze megsértődve, csak viccesnek tartom. Azt meg pláne, hogy egy olyan blog bekerül, ahol félévente van egy bejegyzés, és az is jócskán kritikán aluli. Persze az internet nagy játszótér, belefér, de akkor is.
A mefiblog egyszemélyes szerkesztősége ezúton is szeretne gratulálni minden nyertesnek!
Még kedden történt a tragédia: holtan találtak egy egyéves kisfiút, életveszélyes sérülésekkel egy 29 éves férfit és súlyos sérülésekkel egy 27 éves nőt Szombathelyen egy panellakásban. Időközben kiderült: a szülők a család a kiláthatatlan anyagi helyzete miatt döntöttek úgy, hogy megölik gyermeküket, majd magukkal is végeznek.
Tekintsünk el attól, hogy mennyire elkeseredettnek, vagy mennyire betegnek kell lenni ahhoz, hogy megöljük a saját gyerekünket, pénzügyi problémák miatt, mert egyrészt nem ismerjük sem az embereket, sem az eset hátterét.
A baj ott kezdődik, hogy egyre többen érzik ezt: hogy kilátástalan az anyagi helyzetük. És ha évente egyetlen ilyen eset van, már az rengeteg. Én pedig attól félek, hogy nem csak évente egy volt-van-lesz. És ilyenkor kéne arra gondolni, hogy valami nagyon nem stimmel.
Az van, hogy ennek a szerintem a fele sem tréfa, nem is értem az Indexen miért bulvár kategóriába sorolják. Többezer ember kilakoltatása, és a veszély, hogy a kerületben egy kilométeres körzetben mekkora pusztítást tud végezni egy ilyen jószág, valahogy nem bulvárértékű nálam.
Azért elég kellemetlen lehet otthagyni a lakást, tudva hogy minden esély megvan rá, hogy bizonyos emberkék – akikből a környéken jócskán van – kirabolják, vagy mondjuk egyszerűen csak felrobban a bomba, és leomlik vagy súlyosan megsérül a ház. Nem is beszélve az emberáldozatokról.
Világbéka mi?
Rá kellene írni, hogy vissza a feladónak, aztán ledobni oda, ahonnan jött.
2008. július 29., 18.26.38 – kiegészítés
Közben nagyjából két-három perce hatástalanították, senki sem sérült meg. 16 000 embert kellett kitelepíteni.
2008. július 29., 20.11.24 – kiegészítés
A legfrissebb információk szerint a bomba igazából német gyártmány, és a második világháború után már hatástalanították, csak eltakarítani nem esett jól senkinek. Éljen a gondoljunk a jövőre is látásmód!
… a készülő új mefiblog-motorba! Köszöntjük kedves olvasóinkat, hat óra múlt egy perccel, a hőmérséklet majdnem 30°C körül jár, híreket mondunk. Mindenki kedvenc blogjának* fejlesztése gőzerővel halad. Újságírónk betekintést nyerhetett a fejlesztés jelenlegi állapotába, és a projektvezetővel is sikerült néhány szót váltania.
Miben lesz jobb az új mefiblog?
Semmiben. Mármint, az átlag olvasó számára nem lesz jobb, sőt, talán az elején kicsit nyögvenyelősebb. Ugyanis a lényeges változások a háttérben, a felszín alatt történnek; rendezettebb kód, logikusabb és gyorsabb működés, szebb kivitelezés. Nem arról van szó, hogy kívülről fényezzük a rohadó almát**, hanem hogy az egész almát újraépítjük, a szárától egészen az utolsó magjáig.
Ez elég komoly munka, nem?
Bizony elég komoly, a szupertitkos helyen található szerverszobában, ahol jelenleg is munkásaink egyese dolgozik az ügyön, vért izzadva a sikerért.
Mikorra várható az indulás?
Nem tudni. A projekt jelenleg 80%-on áll, a nagyobbik része gyakorlatilag működőképes, de még hátravan néhány dolog. Maradjunk annyiban, hogy nem olyan sokára!
Mégis, lesz valami újdonság?
Hogyne! Ilyen például a címkézés, és idővel az összes bejegyzés visszamenőleg való címkézése. Vagy mondjuk a bejegyzések fölött található helyére kerülő kis ajánlódobozka, melyben a legutolsó film, sorozat, zene, podkeszt vagy éppen könyv témájú bejegyzések között lapozgathat az olvasó. Vagy mondjuk az új képrendszer, mely ügyesen kezeli az összes blogba feltöltött képet. De a legfontosabb talán a felhasználókezelés lesz, a regisztráció éppen ezekben a percekben készült el, egy képet is tudunk róla mutatni:
Szerintünk brutális! [a szerk.]
Megszűnik a Mizu? Pedig a mefiblog csapata mindig büszke volt saját termékeire…
Ez így van, az utóbbi időben mégis egyre több mindenben választunk inkább egy külső forrást, mely mondjuk a , vagy jelen esetben éppen a . Haladni kell a korral, két egyforma rendszer üzemeltetése pedig teljesen fölösleges.
Nos, ezek így mind elmondva nagyon jól hangzanak, várjuk őket, és köszönjük ezeket az insider-infókat!
Ugyan, a mefiblog csapata mindig is büszke volt a sajtóval való remek kapcsolatára!
*: Nem reprezentatív értékű közvéleménykutatás alapján 2008-ban Mindenki kedvenc blogja a mefiblog. Egy igen mélyreható Google Analytics mérés szerint Mindenki egy kétezer főből álló, többségében magyar csoport, a világ különböző pontjairól, mint például az Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Olaszország, Németország, Egyesült Királyság, Oroszország, Kína vagy mondjuk Nigéria.
**: A projektvezető elmondása szerint a gyümölcs megnevezésével nem kívánt egyetlen számítástechnikai cégre sem utalni.
Nos, az idei rendszer teljesen más, mint amilyen nekem , viszont néhány ponthatárt kiemelnék, melyek számomra meglepőek:
SOTE általános orvos
432
BME mérnök informatikus
366
BMF mérnök informatikus
300
GDF mérnök informatikus
160
Nappali, államilag támogatott képzések. erre található.
Szerintem ezek a ponthatárok összevetve a tavalyiakkal sokkal lazábbak. Azt mondjuk nem igazán tudom eldönteni, hogy a 480 pontos rendszer tényleg kényelmesebb és alkalmasabb-e, gondolom majd augusztusban fog kiderülni.
És akkor ebből következik az egyértelmű kérdés: sikerült-e a felvételid, mi(k) a terve(i)d ha nem, mi a véleményed a rendszerről és hasonlók.
Mármint nem időjárásügyileg, ma például kifejezetten hűvös volt, bár megmondom őszintén, hogy semmi kedvem nem volt bejegyzést írni, meg úgy istenigazából mást sem csinálni. Szóval nem időjárásilag, hanem van izzik a levegő, még mindig.
A témát már kitárgyaltuk, a csontot is leszopogattuk, aztán még rágicsáltuk egy kicsit, éppen ezért nem is akartam megint elővenni, de muszáj vagyok leírni, hogy számomra egyszerűen felfoghatatlan, hogy már hetek óta, a rendezvény után is ez folyik a létező összes csapból, rádióból, tévéből, internetes híroldalból, és mindenhonnan. És a nagyon okos ne nézz tévét/ne hallgass rádiót emberkéknek üzenném, hogy olyan szinten ez folyik mindenből, hogy ha siket és vak is volnék egyszerre, akkor is tudnék róla. És ezt szánalmasnak tartom, pláne úgy, hogy vannak ennél sokkal komolyabb problémák is.
Felfoghatatlannak tartom továbbá azt is, amit a görögök megengednek maguknak. Aki nem ismerné a sztorit: Görögországból hazafelé lekapcsoltak egy magyarokkal teli autót, amiben negyvenegy kilogramm heroint találtak. A kocsiban volt az egyik letartóztatott férfi tizenegy éves unokája is, akit egészen a mai napig nem akartak hazaengedni. Ma is csak azért, mert elővették a gyermekjogi-akármilyen kártyát
Valamint. Ha egy teljesen névtelen utazunk, aminek már a weblapján látszik, hogy valami nem stimmel, akkor nem kell meglepődni, ha a nyaralás közepén csődöt mond a cég. Persze van esély arra is, hogy egy nagyobb-ismertebb céggel forduljon elő ilyesmi, de én inkább mennék mégis egy olyan vállalathoz, ami évek óta működik, mint holmi garázscégekhez.
Most pedig elnézek a Media Marktba képkeretért. Egyébként ha valakit érdekel, második generációs, nyolc gigabájtos iPod Nano kapható 22 000 forintért a WestEndben található Media Marktban, múltkor még volt néhány darab.
Franciául tudók előnyben. A lényeg, hogy Nicolas Sarkozy francia elnököt meghívták egy televíziós műsorba, aztán sem a technikus, aki a mikrofont akasztotta a nyakába, sem pedig a sminkes asszony nem köszönt neki, amire ő kissé gúnyos megjegyzéseket tett a nevelésükkel kapcsolatban.
Részletek .
2008. július 03., 10.42.29 – kiegészítés
közben belinkelte az angolul feliratozott változatot.
Néhány napja bejelentette az ICANN (röviden: egy szervezet, mely igyekszik az internetre vigyázni), hogy lehet majd vásárolni saját TLD-t, azaz top level domaint, azaz , ami például a mefiblog esetében a be. Eddig ugye csak az országoknak volt ilyen, illetve néhány speciális, mint például a tv vagy az org, de ennek következtében gyakorlatilag bárki vásárolhat majd magának.
Persze a dolog nem ilyen egyszerű, és a vásárlás nem is a megfelelő szó ide, ugyanis értelemszerűen erre a területre rendkívül kell vigyázni; nem lenne szerencsés ugyanis, ha minden oldalnak saját TLD-je lenne, több okból sem. A helyzet elvileg úgy áll, hogy valamikor bejelentik, mikor lehet leadni a pályázatokat, amelyek aztán átmennek egy gondolom szigorú elbíráláson, és ha ott megfelelnek, akkor nagyjából százezer amerikai dollárért (ez most durván tizenötmillió forintnak felel meg) megnyitják a tartományt.
Amiben én bízom, hogy valaki lecsap a blog TLD-re, és árulja majd a .blog doméneket; abban az esetben valószínűleg egy http://mefi.blog/ címet megrendelek, ha nem lesz nagyon borsos, bár nem hiszem, hogy erre lehetne számítani. És így talán végre eldől a hosszú évek óta tartó pornóoldalakkal kapcsolatban folyó vita, miszerint legyen-e xxx TLD, vagy ne. Bár valószínűleg utóbbi, ugyanis korábban is az .
A hír gondolom senkinek nem új, lévén tegnapi:
A Magyar Nemzeti Bank hónapokkal ezelőtt széles körű társadalmi egyeztetést indított annak érdekében, hogy felmérje az érintettek (szakmai szervezetek és a lakosság) véleményét a kétszázforintos érme esetleges kibocsátásáról. Az egyeztetések eredményeinek és a szakmai indokok figyelembe vételével a Monetáris Tanács úgy döntött, hogy a jelenlegi kétszázforintos bankjegyet érme váltja fel. […] Legkorábban 2009-ben kerülhet sor a jelenlegi bankjegy- és érmesor megváltoztatására és idővel a 200 forintos bankjegy fokozatos bevonására. Az új érme tervezésekor a jegybank kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az ne legyen összetéveszthető más fémpénzzel, az új 200-ason szereplő motívumról pedig a lakosság is szavazhat majd.
Az indok pedig: a papír kétszázas fenntartása rendkívül sokba kerül az államnak. Mivel a legkisebb papírpénz, így folyamatos mozgásban van, hamar megy a tönkre, rengeteget kell belőle gyártani. Tehát ezzel elvileg több pénz marad az állam zsebében, amit persze mi nem fogunk érezni.
Érezni fogjuk viszont a pénztárcánkat, amiben négy-öt darab kétszázas érme figyelget majd. Én személy szerint gyűlölöm a pénzérméket. Mint gyűjteni való persze nagyszerű, de mint fizetőeszköz, elavult. Általában minden címletből egyet tartok magamnál (ötös, tízes, húszas, ötvenes, százas), és virulok, ha elfogy, de hát nagyon sok helyen kérik, és ha nincsen, akkor .
Egyébként a dolog érdekessége, hogy kicsivel több mint tíz éve, hogy kivonták a forgalomból a , melyet akkor pontosan a papírpénz váltott. Emlékszem is, hogy gyűjtöttük akkor az érmét, mintha aranyat ért volna.
Szerintem még mindig az egyik legjobb (világ)háborús játék, és az extra pluszpont, hogy megjelenik is. A mindenféle keleti népek olajért való amerikai eszközökkel történő módszeres irtása után (a gondolok) most ismét a második világháborúé lesz a főszerep.
Kíváncsi vagyok rá, bár a COD 1 hangulatát már úgy sem tudják visszahozni Persze ez nem is baj.
Biztosan mindenki hallotta a hírt, de azért jówebmunkásemberhez híven én is közlöm:
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2008. június 16-án elindult a MÁV-START Internetes Jegyértékesítési szolgáltatása. Utasaink jegyeket, bérleteket és helyjegyeket vásárolhatnak az Interneten keresztül, melyeket az állomásokon elhelyezett Internetes Jegykiadó Kioszkokon vehetnek át. (E jegyek pénztárakban és egyéb helyeken nem vehetők át!) A Kioszkok számát folyamatosan bővítjük, a mindig aktuális lista oldalunkon megtalálható.
Azon túl, hogy az internet 2008-ban már rövid i-vel írandó, ez ismerjük be elég korrekt. Mondjuk idővel megspékelhetnék egy azonosítós-bankkártyás dologgal, de kezdetnek szerintem ez sem rossz, sőt. Egyelőre a nagyobb pályaudvarokon (Budapest-Keleti, Budapest-Nyugati, Budapest-Déli, Debrecen, Miskolc-Tiszai) működik a rendszer, és bár nem szoktam vonattal utazni, de majd egyszer kipróbálom.
És egyébként a MÁV önkiszolgáló jegykiadó automatája sokkal okosabb és egyszerűbb, mint a (Nógrád) Volán érintőképernyős undormányai.
De amit igazából mondani akartam, hogy ha lassan, és pár év lemaradással is, de kis hazánk jó úton van afelé, hogy elkezdje értelmesen használni az internetet. És talán idővel megszűnik az a sztereotípia is, hogy az internet csak egy idióta játékszer, aminek semmi haszna, és csak csetelésre meg pornónézésre jó.
Egyébként nem hiszem, hogy tényleg ilyen komoly probléma volna, hogy ismét kérik az útleveleket és szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végeznek az osztrák határokon, a 2008-as foci-Európa-bajnokság miatt. Teljesen érthető, hogy az ilyen rendezvények alatt bizony van rá esély, hogy megszaporodnak a bűn- és terrorcselekmények, ráadásul keletről jönnek a veszélyesebb emberkék, ez sem titok. Nem hiszem, hogy belehal az ember ha várni kell harminc, komolyabb esetben negyven-ötven percet. Azaz elhiszem én, de hát ezt szajkózzák, ezt is be kell tervezni.
És így akarunk mi …
Szóval, . Az van, hogy én sem kedvelem a Microsoftot, tény, hogy nem a legeslegjobb cég a világon; mindent és mindenkit megvesznek kilóra, mindenhol az ő termékeik vannak, amerikaiak és még gazdagok is. De. Ne felejtsük el, hogy a Microsoft üzleti szemmel nézve egyáltalán nem csinálja rosszul a dolgait, sőt, szerintem kifejezetten le a kalappal előttük.
Steve Ballmer 2000 óta Microsoft vezérigazgatója. Úgy hiszem, hogy ha van valaki, aki úgymond apait-anyait beleadott a cég működésének érdekében, az pontosan ez az ember. Lehet őt utálni, lehet őt tolvajnak titulálni és lehet még sok-sok más dolgot is csinálni. Akár megdobni tojással.
Csak éppen ezt nem Magyarországon kellene, nem a Budapesti Corvinus Egyetemen, leégetve, sőt szégyent hozva ezzel saját magára, az egyetemre és nem utolsó sorban az országra is. És ráadásul hülyét is csinált magából az egész világ előtt, mert Ballmer teljesen jól kezelte a dolgot. Még azon is túlteszi magát az ember, hogy a csávó egyáltalán nem tud angolul. Mert ugye egyáltalán nem szégyen az, ha valakinek rossz a kiejtése (nekem sem a legjobb), értelmes ember ilyen ért nem szól; a cél a kommunikáció, hogy megértesse magát, és ez konkrétan sikerült is. Teljesen mindegy, hogy ezt tökéletes, vagy tökéletlen angolsággal történt-e. Pontosan emiatt nem is igazán értettem egyet a sok-sok beszólással, amit anno Demszky kapott az idióta kiejtése miatt. Lehet őt is utálni persze, csak nem ezért, ezzel ugyanis senkinek nem ártott, míg mással igen.
És akkor itt van ez a gyerek, tele indulattal a Microsoft ellen, amit valahogyan (tegyük hozzá jogosan, mert egyébként nem mondott hülyeséget) le akar vezetni. Csak sikerült neki elkúrnia, teljesen nevetségessé tennie magát és minket. Az idióta angolságával, ami ebben a szituációban kifejezetten kínos, illetve az idióta megmozdulásával, ami akár rosszabbul is elsülhetett volna, de nem sült, mert még dobni sem tud. És így csak röhögnek rajta, nem veszik komolyan.
Az van, hogy én erre a csávóra nem tudok úgy tekinteni, hogy igen, valaki végre odaszólt, sokkal inkább csak úgy, hogy megint egy tojással dobáló idióta.
Aki esetleg nem tudná: Salgótarján hivatalos filmszínháza az , írtam róla .
küldte az alábbi , a lényeg:
[…] az épületben az összes radiátor hiányzik, valamennyit levágták, csaptelepek tűntek el, leszaggatták a hangdobozokat, elvitték a vetítőgép alkatrészeit, több helyen megbontották a falat, és mindenütt szeméthalmok vannak.
Namost, a felújítás után egész korrekt lett a mozi, voltak kényelmes székek, szép falak, szép padló, szép vászon, jó minőségű vetítés és még sorolhatnám. Aztán hopp, egyszercsak a mozi bezárt, mondván felújítás. Megint? Nem értettem ezt akkor sem, időközben annyit tudtam meg, hogy jelenleg a salgótarjáni Frei Caféban van a mozi, kicsit homemade, de legalább a miénk utóérzéssel. Az egészben a vicc, hogy a mozi főbejárata úgy volt bezárva, hogy a két ajtó közé egy sima bottal benyúlva ki lehetett lökni az éket, aztán szabad a bejárás. Salgótarján meg ugye nem olyan emberekről híres, akik szólnak a rendőrségen, hogy hát majdhogynem tárva nyitva áll a mozi, a jópármillás berendezésekkel.
Ezek mennek.
A című száma jutott eszembe, amikor meghallottam a hírt: Kanada megszüntette a vízumkötelességet Magyarország felé. Nem sokkal később szóba került, hogy az Egyesült Államok is hasonlóképpen léphetne az Unió, Magyarország felé, és pontosan tegnap írták alá az erről szóló emlékiratot, mely a szerződés alapjának tekinthető. Az Egyesült Államok egyik feltétele, hogy az elutasított vízumkérelmek száma ne haladja meg az összes vízumkérés tíz százalékát.
Technikailag ez azt jelenti, hogy szabad az utunk a világ mesik felébe. De tényleg szabad? A vízumkötelesség eltörlése nem feltétlenül jelenti ugyanis azt, hogy ki is juthatunk a nagy amerikai álomba, de legalább megvan rá az esélyünk. Persze értelmes ember nem dől be az amerikai álomnak, hiszen tudja: ott is keményen adózni kell, dolgozni a megélhetésért, fizetni a drága biztosítást, és aggódni, hogy ne lőjenek le a csúnya gengszterbácsik. De azért mégis, világot látni, szerencsét próbálni, miért ne?
A probléma ellenben ott kezdődik, amikor a magyar romák úgy gondolják, hogy ők akkor most világot látnak. Persze nem a 100 Tagú Cigányzenekarra gondolok, hanem most éppen a mohácsi romákra, az :
Ismét utazásra készülnek a mohácsi romák, most Kanadába mennének, mert március elsejétől a magyar állampolgároknak nem kell vízum. A Mohácsi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke biztatja őket az utazásra, mert szerinte Magyarországon nincs esélyük a boldogulásra.
Szóval, itthon a magyar romák nem úsznak a boldogságban (őszintén megmondom én még csak hangosan nevető egyedet láttam, bár nem járkálok sötétedés után a Zöldfa úton és a nyolcadik kerület mélyebb bugyraiban), hát oké, menjenek, mi aztán nem marasztaljuk őket, hogy jönnénk ahhoz. Csak az én emlékezetemben még élénken él azoknak a bizonyos zámolyi romák esetének az emléke, mikoris jópáran elhagyták ezt a gonosz országot, utána meg sírva jöttek vissza, mert mint kiderült máshol nem igazán tolerálják őket annyira, mint itt. És én azt akarom, hogy az átlag amerikainak Mohácshoz a busójárás, meg egy csata, és ne egy olyan embercsoport zavaró jelenléte kapcsolódjon, akik, hát mondjuk ki: nem feltétlen képesek kulturált viselkedésre, beilleszkedésre. Mert ismerjük el, hogy akik alkalmasak, nem mennek el innen, hiszen beilleszkedtek a társadalomba, nem utálják őket, nem akarnak megkéselni és még sorolhatnám. És úgy egyáltalán: ne gondolják azt, hogy az összes magyar ilyen.
Egy másik országba való utazás felelősséggel jár. Nem úgy megy, hogy összerakjuk a kuffert, aztán lecgó, és majd ha odaérünk minden teljesen jó lesz, mindenki szeretni fog minket és a mérleg nyelve a jólét oldalába dől, magától. Minden ugyanaz lesz. Sőt, még egy kicsit jobban is fognak minket utálni, egy kicsit még jobban is kell dolgozni, és mindenhol éreztetni fogják velünk, hogy nem oda tartozunk, még akkor is, ha kedvesen bánnak velünk.
Bár nem ebben a formájában, de kétszáz-akárhány, ha pontosabbak akarunk lenni, akkor hatvankét és ha még pontosabbak, akkor tizenöt esztendő után búcsúzunk az egyforintostól, illetve szintén több mint fél évtized avagy tizenöt év után eggyel nagyobbik testvérétől, a kétforintostól is.
Véleményem szerint az utóbbi idők legjobb döntése volt ez, ráadásul a szokásostól eltérően a kivitelezés sem a legrosszabb. Most őszintén: ha valaki 99 forint értékben vásárol, és száz forinttal fizet, nem hiszem, hogy tartja a markát a visszajáróért. Nem is beszélve arról, mennyire zavaró, amikor megtölti a bukszát a rengeteg aprópénz, és közben semmire sem jó – átvitt értelemben. Persze gyerekkorában ki ne játszotta volna el azt a trükköt, hogy száz darab egyforintosból vett két darab csokit, bár ez inkább az én korosztályom gyerekkora, hiszen még élnek ugye olyanok, akik két forintért vettek zsömlét, hogy is ne élnének. A kerekítés pedig nem a tételekre, hanem a vásárlás végösszegére vonatkozik, tehát a drága vásárló nem veszít többet öt forintnál, vásárlásonként.
Apropó kerekítés. Vicces, hogy megy a tévében és rádióban a felhívás, előbbiben vicces biliárdgolyókkal; küldik az illetékeseknek a tájékoztató jellegű körleveleket; és vannak emberek, akik így sem értik meg, hogy most akkor hogyan is működik ez. Nem vagyok én sem matekzseni, sőt, viszont ha valaki egy ennyire elemi műveletet képtelen megérteni, az nemhogy eladóként ne dolgozzon, de ne is éljen.
Mondhatjuk úgy, hogy lezárult egy korszak, utoljára a fillér visszavonásánál érezhetettünk így. Érdekes lehet mondjuk egy idősebb embernek, aki még emlékszik arra, milyen sokat ért egy forint, és most látja, hogy mennyire keveset.
Ezek a csúnya integető pénzérmék az én szörnyszülötteim, nem kell őket bántani.
Megvolt a , a No Country for Old Ment nem láttam (még), a megvan a véleményem ugye (majd inkább elolvasom, hátha). Viszont aminek személy szerint nagyon örülök, hogy a legjobb animációs film kategóriában vitte a szobrot, nem véletlenül.
Nézni sajnos nem tudtam, szép lett volna, ha fennmaradok hajnalig, villanytanon meg bealszom. Mondjuk így is majdnem, de ez nem ide tartozik. Az Emmy is még itt figyel videókazettán, nem ártana megnézni azt sem.
Nem biztos, hogy mindenki olyan James Bond-film-buzi, mint én, de ha valaki mégis, hát biztosan örömmel hallja, hogy november 17-én érkezik az új film, szám szerint a huszonegyedik: Casino Royale.
Pont ma mondták az Aktívban, hogy nem az a tipikus dzsémszbond, mert nem sármos, meg mit tudom én. Szerintem hülyeség. Nem mondom, , vagy teszem azt úgyse' találnak jobb színészt. Én kíváncsi vagyok, az előzetesek alapján ígéretesnek tűnik az új Bond-film, meglátjuk mit hoz ki magából ez a Daniel Craig.
, és egészen biztos, hogy nem leszek ott. Guns párti vagyok, kedvenc zenekarom, de az új fölállást rühellem, pláne mivel Axl Rose egy beképzelt majom lett. Velvet Revolver rulz, Duff, Slash, Izzy és a többiek voltak ott a nagy emberek, nem Axl. Sebaj, tízezret amúgy is sajnálnék, és tuti, hogy lemondják.
Kommentek
Régebben
Témák
Blogdolgok
Egyebek
Linkelde
Szakmai gyakorlatomban a lelki problémák okait feltáró, pszichoanalitikus módszert tekintem a problémamegoldás eszközének.
...éles banki alkalmazás kódjában
Megújult honlapunkon sok információt megtudhatsz rólunk és a térségről is.
Friss build érkezett
A szobakerékpár és a futópad kis helyigényének köszönhetően lehetővé teszi az otthoni felhasználást. . Professzionális gépeink típustól és m
Megnyílt Zsolti tenisz témájú blogja, friss hírekkel, érdekességekkel, megannyi előrejelzéssel, irományokkal! És köszi Mefi a lehetőséget!
Zenegép
Maerlyn hallgatja
Melcsi hallgatja
Panka hallgatja
Panka hallgatja
Panka hallgatja
Henci hallgatja
Blogszféra
- Mondom WTF.
- Sokoldalú, vegyes blog, érdemes ránézni.
- Zene, videó, kép, csajok, móka és persze human. Ez a Yummie.
- Szerényebben.™
- Pulykatojás. :))
- Gergő aki szintén fotózik, méghozzá Pentax géppel.
- Évek óta olvasom Aurust, és habár személyesen még nem sikerült találkoznunk, változatlanul a kedvenc blogjaim egyikét írja.
- A világ egy Athinoid szemével
- A tanárbácsi, az apuka, a szintén mekmániás.
- Babarum, a játékmester, a világ másik feléből. :] (Noha most inkább csak a város másik feléből.)